BMW bo letošnjo jesen na trg postavil novo generacijo priljubljenega SUV modela X3. Priložene fotografije prikazujejo končni izgled vozila, ki je po upodobitvah sodeč zelo obetaven!

Trenutna generacija BMW X3 počasi postaja zastarela in peša za konkurenco, ki je posodobila svoje modele. Ker je X3 sicer uspešen avtomobil je nujno potreben osvežene oz. povsem nove generacije, ki ga bo vrnila v sam vrh med močnimi rivali.

Seveda z novo generacijo ne smemo pričakovati revolucije, saj je bil X3 že do sedaj zelo uspešen bavarski model. Glede na fotografije se bo po videzu zgledoval po večjem X5. Mere vozila bodo ostale podobne, saj so za mestnega križanca srednje velikosti več kot primerne. Z rešitvami kot so daljša medosna razdalja in kratki previsi pa bodo v notranjosti pridobili več zaželenega prostora. Kot se za sodobna vozila BMW spodobi bo uporabljal vso najnovejšo varnostno opremo in asistenčne sisteme.

bmw-x3-render (14)

BMW X3 bo osnovan na novi CLAR platformi, ki bo poleg večje prostornosti zagotovila nižjo težo vozila. Novost bodo seveda tudi nove motorne različice med katere med drugim spadata novi B48 2,0-litrski turbo štirivaljnik in B58 3,0-litrski turbo vrstni šestvaljnik. Prav slednji bo najverjetneje z močjo oskrboval motorno različico BMW X3 M40i.

Dobro leto za začetkom prodaje X3 se bo na trgu prvič pojavil celo X3 M z motorjem iz zdajšnje serije M3 ter 450 konjskimi močmi in X3 z oznako M40i, ki bi uporabljal motor iz X4 M40i s 360 konjskimi močmi in 465 Nm navora. Kdor pa bolj kot na moč prisega na varčnost, bo raje počakal na plug-in hibrida, ki bi si lahko pogonski sklop sposodil iz novega 330e ali večje sestre X5 xDrive40e.

Motor bo, kot je v navadi, povezan z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, verjetnost, da bo avtomobil na voljo tudi z ročnim menjalnikom pa je malo verjetna. Je pa zato skoraj zagotova pristonost štirikolesnega pogona xDrive kot del standardne opreme.

Zgornji dve sliki prikazujeta največji približek novi generaciji modela X3, v preteklosti pa so mnogi računalniški oblikovalci že prikazovali kako bi lahko izgledal prihajajoči X3.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code