Aktivna komunikacija z vozili ni več znanstvena fantastika! BMW je na CES 2016 predstavil izjemen koncept, ki omogoča ultimativno izkušnjo v vožnji z opcijo avtonomne vožnje in naslednje stopnje povezljivosti. Ste pripravljeni na prihodnost?

Pomoč v nepričakovanih situacijah, kot je zastoj ali ovira na cesti je le del brezskrbne prihodnosti, ki jo prinašajo vozila prihajajočih generacij. Na CES 2016 je BMW z uporabo konceptnega vozila BMW i Vision Future Interaction pokazal, kako bi lahko v prihodnosti izgledal uporabniški vmesnik. Da bi interakcijo potnikov z vozilom naredili čimbolj intuitivno, se vse funkcije upravlja z dotikom, kretnjami in glasom – sistemom AirTouch, kjer senzorji zaznajo premikanja roke in tudi premikanja po globini. To pomeni, da se panoramski zaslon lahko upravlja kot zaslon na dotik, ne da bi se uporabnik zares dotikal površine.

Notranjost je športna in fleksibilna: po eni strani podpira voznika v ročnem načinu vožnje, po drugi strani pa ima vozilo na voljo visoko avtomatiziran način, notranjost pa nudi priložnost za sprostitev v inovativno zasnovanih sedežih. Seveda je glavna lastnost povezovanje z vozilom: tako voznik lahko predhodno preveri status vozila, načrtuje pot in jo preko pametnega telefona, pametne ure ali Mobility Mirror prenese v vozilo. BMW i Vision Future Interaction ima Head-Up Display, instrumentno ploščo s tridimenzionalnim prikazom in 21-palčni panoramski zaslon, ki se razteza čez skoraj celotno sovoznikovo stran. Sprememba barve vozniku prikazuje v katerem načinu vožnje je, najbolj je to očitno na volanu, ki se ob samodejni vožnji obarva modro, rdeča pa uporabnika opozori, da je potrebna interakcija. V spodnjem posnetku se zapeljite s konceptom in si lažje predstavljajte, kako bomo potovali v prihodnosti.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code