Razširitev nove ponudbe BMW serije 2; maksimalna dinamika v premium segmentu kompaktnih vozil zdaj prav tako v obliki kabrioleta; BMW serije 2 Cabrio je naslednik najbolj popularnega premium modela...

…z odprto streho na svetu v tem razredu vozil (več kot 130.000 prodanih enot); sistematični razvoj značilnih prednosti BMW serije 1 Cabrio glede vozne dinamike, učinkovitosti, agilnosti, atletske elegance, čustev, udobja, funkcionalnosti in inteligentne povezave; vozno doživetje z odprto streho neprimerljive intenzivnosti po zaslugi značilnega položaja sedeža BMW in zložljive strehe s širokim odpiranjem; zadnji pogon – edinstven v segmentu – zagotavlja izvrstno dinamiko; prihod na trg od meseca februarja 2015 vključno model BMW M Performance, BMW M235i Cabrio.

Neodvisna oblika zunanjosti, razvita vzporedno z BMW serije 2 Coupé, športne značilnosti BMW Cabrio in jasno vizualno razlikovanje od kompaktnih modelov BMW serije 1; elegantno raztegnjene linije; ploska silhueta z izrazitim zaobljenim robom; močno izoblikovana zadnja blatnika nakazujeta na konfiguracijo pogona na zadnji kolesni par; ciljno usmerjena personalizacija preko različic modelov Advantage, Luxury Line, Sport Line in M Sport, vsak s svojo specifično obliko zunanjosti in notranjosti ter opremo.

Značilna sorazmerja BMW s kratkimi previsi karoserije, dolgim pokrovom motorja, nazaj pomaknjeno potniško celico, dolgo medosno razdaljo in široko kolotečino; občutno večje mere v primerjavi z njegovim predhodnikom, BMW serije 1 Cabrio; dolžina je daljša za 72 mm in znaša 4432 mm, širina za 26 mm in znaša 1774 mm, medosna razdalja za 30 in znaša 2690 mm, sprednja kolotečina za 41 mm in znaša 1521 mm ter zadnja kolotečina za 43 in znaša 1556 mm; razširjena specifikacija notranjosti vključno, npr. izpopolnjeno udobje pri vstopanju in izstopanju za potnike zadaj; povečana prostornina prtljažnika za 30 l, na 335 l, pri zaprti zložljivi strehi ali za 20 l, na 280 l, pri odprti zložljivi strehi ter 35 mm širši pokrov prtljažnika v primerjavi s predhodnikom; naslonjalo zadnjega sedeža se lahko zloži s pomočjo ročice v prtljažniku; širina odprtine za prevoz dolgih predmetov je daljša za 150 mm in znaša 450 mm, višina pa 246 (+28) mm.

Na novo razvita električna zložljiva platnena streha z dodatno izolacijo in izpopolnjeno akustično udobje; s pritiskom na gumb se odpre in zapre v 20 sekundah, po potrebi tudi med vožnjo pri hitrosti do 50 km/h; izbira treh strešnih barv: črna (osnovna), antracitna s srebrnim učinkom in rjava s srebrnim učinkom (dodatni).

Notranjost s prepoznavnim videzom BMW Cabrio v obliki “palube” po zaslugi harmonično tekoče ramenske črte in omarice za spravljanje zložljive platnene strehe, skupaj z varnostnima lokoma pri prevračanju, ki sta skrita za naslonoma za glavo zadaj; k vozniku usmerjen kokpit; zelo kakovostni materiali in izdelava s poudarki, specifičnimi za model: sredinska konzola s črnimi površinami visok sijaj okoli upravljalnih elementov radia in klimatske naprave, pokromane obrobe za prezračevalne šobe in ekskluzivno oblikovan zaslon klimatske naprave z belimi prikazi na črnem ozadju.

BMW serije 2 Cabrio (povprečna poraba goriva: 8,5 do 4,4 l/100 km; povprečne emisije CO2: 199 do 116 g/km) z vrhunsko dinamiko in maksimalno učinkovitostjo za svoj segment; štirivaljni bencinski motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo v BMW 228i Cabrio (180 kW/245 KM) in BMW 220i Cabrio (135 kW/184 KM); štirivaljni dizelski motor iz družine motorjev BMW Group s tehnologijo TwinPower Turbo in 140 kW/190 KM za BMW 220d Cabrio; 8-stopenjski menjalnik Steptronic v ponudbi dodatne opreme; BMW M235i Cabrio kot novo merilo za agilnost, preciznost in emocionalnost v segmentu; 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor s tehnologijo M Performance TwinPower Turbo in 240 kW/326 KM, M specifična uglasitev za komponente podvozja, aerodinamično izpopolnjene značilnosti karoserije, individualna oblika kokpita in 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic v ponudbi dodatne opreme.

Osnovno na voljo obsežni ukrepi strategije BMW EfficientDynamics: zračni zavesi in funkcija Auto Start Stop v kombinaciji z ročnim in avtomatskim menjalnikom; način ECO PRO z vklopom preko osnovnega stikala za uravnavanje vozne dinamike, vključno funkcija jadranja v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom in asistent za proaktivno vožnjo, če je na voljo navigacijski sistem Professional.

Izvrstna agilnost in impresivno vozno udobje po zaslugi zadnjega pogona, vzdolžno vgrajenih motorjev, uravnotežene porazdelitve osne obremenitve in sofisticirane tehnologije podvozja; vzmetna noga z dvojnim zgibom na sprednji premi in petvodilna zadnja prema s specifično uglasitvijo za model; električni servo volan in visokozmogljiv zavorni sistem na voljo osnovno; spremenljivo športno krmiljenje, zavore M Sport in prilagodljivo M vzmetenje z elektronsko krmiljenimi blažilniki na voljo v ponudbi dodatne opreme; vsi modeli so osnovno na voljo z dinamičnim nadzorom stabilnosti DSC z vključenim DTC in elektronsko funkcijo zapore za diferencial na zadnji premi; mehanski samozaporni diferencial M Performance na voljo za BMW M235i Cabrio iz ponudbe originalne opreme BMW.

Torzijska togost karoserije je povečana za okoli 20 odstotkov v primerjavi s predhodnikom; najboljše aerodinamične lastnosti med tekmeci; izpopolnjena masa po zaslugi inteligentne lahke konstrukcije oblikovanja; struktura karoserije s precizno definiranimi obremenitvenimi potmi in velikodušnimi deformacijskimi conami na osnovi BMW serije 1, ki je bil na preskusnih trkih pod okriljem evropske organizacije Euro NCAP nagrajen z najvišjo oceno 5 zvezdic; obsežna zaščita potnikov zaradi varnostne opreme, vključno sprednje in bočne zračne blazine in zračne blazine za zaščito glave ter integriran zaščitni sistem pri prevračanju; zaščita pešcev je izpopolnjena z aktivnim pokrovom motorja in definiranimi deformacijskimi conami na sprednjem delu vozila.

Zelo kakovostna osnovna oprema vključuje električno in akustično izolirano zložljivo platneno streho, radio BMW Professional s sistemom upravljanja iDrive in nadzornim prikazovalnikom z ravnim ekranom, avtomatsko klimatsko napravo z načinom delovanja Cabrio; dodatno usnjeno oblazinjenje s tehnologijo SunReflective za zmanjšanje segrevanja površin pri neposredni sončni svetlobi; dodaten navigacijski sistem Professional nove generacije z upravljalnikom Touch; prvi model BMW z možnostjo posodobitve navigacijskih podatkov OTA (over-the-air) s pomočjo SIM kartice, vgrajene v vozilu.

Bistveno razširjena ponudba asistenčnih sistemov za voznika in storitev mobilnosti iz BMW ConnectedDrive: neslepeči asistent za dolge luči, prilagodljivi žarometi, parkirni asistent, vzvratna kamera, Driving Assistant, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja, integracija pametnih telefonov in glasbenih predvajalnikov z razširjeno funkcionalnostjo, Real Time Traffic Information, Online Entertainment, razširjena funkcionalnost aplikacij za internetne storitve, kot sta Facebook in Twitter.

Modelne različice:

BMW M235i Cabrio: vrstni 6-valjni bencinski motor s tehnologijo M Performance Twin Power Turbo (turbopolnilnik twin scroll, neposredno vbrizgavanje goriva, spremenljivo krmiljenje ventilov VALVETRONIC, dvojni VANOS).  Delovna prostornina: 2979 cm3, nazivna moč: 240 kW/326 KM pri 5800 do 6000 vrt/min, največji navor: 450 Nm pri 1300 do 4500 vrt/min. Pospešek [0 do 100 km/h]: 5,2 s (avtomatski menjalnik: 5,0 s), največja hitrost: 250 km/h. Povprečna poraba goriva: 8,5 (7,9) l/100 km, emisije CO2: 199 g/km (184 g/km), emisijski standard: EU6.

BMW 228i Cabrio: vrstni 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo (turbopolnilnik twin scroll, neposredno vbrizgavanje goriva, spremenljivo krmiljenje ventilov VALVETRONIC, dvojni VANOS). Delovna prostornina: 1997 cm3, nazivna moč: 180 kW/245 KM pri 5000 do 6500 vrt/min, največji navor: 350 Nm pri 1250 do 4800 vrt/min. Pospešek [0 do 100 km/h]: 6,1 s (avtomatski menjalnik: 6,0 s), največja hitrost: 250 km/h. Povprečna poraba goriva: 6,8 (6,6) l/100 km, emisije CO2: 159 g/km (154 g/km), emisijski standard: EU6.

BMW 220i Cabrio: vrstni 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo (turbopolnilnik twin scroll, neposredno vbrizgavanje goriva, spremenljivo krmiljenje ventilov VALVETRONIC, dvojni VANOS). Delovna prostornina: 1997 cm3, nazivna moč: 135 kW/184 KM pri 5000 do 6250 vrt/min, največji navor: 270 Nm pri 1250 do 4500 vrt/min. Pospešek [0 do 100 km/h]: 7,5 s (avtomatski menjalnik: 7,6 s), največja hitrost: 231 km/h (226 km/h). Povprečna poraba goriva*: 6,8 do 6,5 (6,4 do 6,2) l/100 km, emisije CO2*: 159 do 152 g/km (149 do 144 g/km), emisijski standard: EU6.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code