MINI je ravnokar predstavil svoj prvi povsem električni model, ki obljublja veliko.

Mini je z modelom Cooper SE stopil direktno v boj z BMW-jevim i3s, saj ponuja enakih 184 konjskih moči, le da elektromotor tokrat poganja prvi kolesni par, električni doseg pa naj bi znašal med 235 in 270 kilometri. Ker je baterija pozicionirana zelo nizko, ni prav nobenih omejitev glede notranjega prostora in prostora za prtljago. Tako je električni MINI praktičen kot vsak drugi, običajni trivratni Cooper. Seveda pa boste električni model SE že na pogled takoj ločili od ostalih. Poleg odprtine za polnjenje in MINI Electric logotipa, lahko rumene oznake modela najdemo še pri smernikih, na prtljažnih vratih in na prednji maski, verjetno še najbolj opazna pa so 17 palčna asimetrična platišča.

Glede na poročanje britanskih medijev je MINI Cooper SE tudi zelo zabaven. Zahvaljujoč prej omenjenemu električnemu motorju s 184 konjskimi močmi in 270 Nm navora pospeši do stotice v vsega 7.3 sekunde, končna hitrost pa je tako kot pri običajni različici BMW i3, omejena na 150 kilometrov na uro. 32.6 kWh baterijo lahko do 80% polne kapacitete na navadni javni polnilnici napolnimo v vsega 2 urah in pol, za 100% pa boste morali čakati še uro dlje. Če pa uporabite hitro 50kW polnilnico, kot jo lahko najdemo na večini večjih Petrol servisov, pa boste 80% dosegli že v vsega 35 minutah.

V notranjosti električnega Cooperja lahko v standardno opremljenem modelu (oprema S) najdemo Carbon black sedeže oblečene v tkanino, pri višje opremljenih različicah M ali L so sedeži v kombinaciji tkanine in usnja, Carbon Black povsem usnjeni sedeži pa so rezervirani za najvišji XL paket opreme. Seveda je na voljo tudi ogromno možnosti personalizacije, tako znotraj, kot tudi zunaj.

Končno je MINI dobil tudi popolnoma električne merilnike, v standardni opremi pa je še 6.5 palčni zaslon na dotik z navigacijo, dvoconska klimatska naprava in Apple CarPlay, opcijsko pa je na voljo tudi večji, 8.8 palčni centralni zaslon s storitvami Connected drive, telefonijo in brezžičnim polnjenjem za vaš mobilni telefon.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code