BMW Group je za letošnji Concorso d’Eleganza Villa d’Este pripravil nov koncept v poklon oblikovanju in inženiringu izjemne bavarske legende: BMW 2002 Turbo.

BMW je znan po predstavitvah svojih izjemnih Hommage konceptov, nazadnje smo lahko občudovali 3.0 CSL Hommage, ki nas je navduševal lansko leto. Letos pa bavarsko podjetje predstavlja prav poseben primerek, saj je izdelan v poklon 2002 Turbo iz katerega se je nato razvil najpomembnejš BMW vseh časov – serija 3. Veliko njegovih lastnosti že lahko občudujete pri novem BMW F87 M2, vendar so pri konceptu vse linije bolj drzne in bolj izpostavljene.

bmw-2002-hommage (9)

“Pred natanko 50 leti je 02 serija BMW izstrelila v uspešno obdobje. Kompaktni coupe je eden tistih vozil, ki so blagovno znamko naredili v to, kar je danes,” pojasnjuje Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik BMW Design Group. “BMW 2002 je kraljeval svojemu segmentu in je bil prvi serijsko izdelan avtomobil kjerkoli v Evropi, ki je na sebi nosil turbo tehnologijo – kar ga je zapečatilo, da je postal tudi pravi športni avto. Hommage sedaj predstavlja dvignen kozarec vsem tem dosežkom.”

bmw-2002-hommage (17)

Športna silhueta 2002 Hommage BMW z nizko lego na cesti, kompaktnimi merami, kratkimi previsi in vidnim “shark nose” sprednjim delom, obljublja vozniško izkušnjo, ki navdušuje z neustavljivo dinamiko in agilnostjo. Na sebi nosi aerodinamične podrobnosti, z najbolj izstopajočimi na sprednjem in zadnjem odbijaču z velikimi zračnimi režami za optimiziran pretok zraka. Še posebej v oči padejo tudi voluminozni, razširjeni blatniki, ki povsem spremenijo izgled in pozicijo na cesti, 20-palčna dvobarvna platišča skupaj z zlatimi zavornimi čeljustmi z M logotipom dodajo še nekaj sofisticiranosti.

“Pozornost zbujajoč 2002 Hommage z modernim pridihom upodablja model, ki zame predstalja enega najbolj ikončnih vozil v BMW zgodovini,” pravi Karim Habib, vodja oblikovanja BMW Automobiles. “Hkrati pa povzema glavne BMW Motorsport uspehe, ki so bili omogočeni s turbo tehnologijo. Hommage torej združuje preteklost in prihodnost BMW v samozavestni obliki nezamenljivega užitka v vožnji.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code