X4 s kodnim imenom F26 je prejel novo najmočnejšo bencinsko različico: M40i. Lansko leto lansinan povsem nov model Sports Activity Coupeja na naših cestah ni opažen pogosto... in to je velika škoda! Baby X6 namreč ponuja mnogo več, kot se zdi na prvi pogled.

Čeprav je le nekaj dni nazaj predhodno ušlo kar precej fotografij BMW X4 M40i pa vam sedaj predstavljamo uradno predstavitev in fotografije. Srednje razredni SAV nas je navdušil že ob slovenski predstavitvi, sedaj pa je na voljo s še bolj izostreno vozno dinamiko, visoko mero intenzivnosti in edinstveno ekskluzivnostjo, s katerimi tokrat BMW X4 M40i postavlja nove standarde v svojem razredu. Čeprav prvotni namen BMW X4 ni športnost, M40i nedvomno zagotavlja tudi to – njegov izgled z bolj ostrimi linijami na sprednjem delu, bolj vpadljivimi 20-palčnimi platišči, kombiniranimi z Ultra High Performance pnevmatikami in športnim izpušnim sistemom za več hrumenja X4 dokazuje, da spada v M Performance družino.

Pod pokrovom se skriva na novo razvit šestvaljnik, ki je svetovno premiero doživel ravno v tej modelni različic, širijo pa se govorice, da naj bi ga prejel tudi prihajajoči F87 M2. Ponuja 360 konjskih moči in 465 Newton metrov maksimalnega navora. Tudi do stotice pridrvi v razmeroma hitrem času: manj kot petih sekundah, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

x4-m40i (23)

Športen ni le izgled: vzmetenje in stabilizatorji so močnejši, blažilniki pa so prilagojeni specifikacijam M Performance štirikolesnega pogona z značilnostmi pogona na zadnja kolesa, vključno s Performance Control zagotavljajo nevtralno samokrmilno odzivnost, obenem pa tudi zmanjšano nagnjenost k vzdolžnem nagibanju vozila in zagotavljajo maksimalen užitek v vožnji. Lepotca v Long Beach Blue barvi karoserije si oglejte v spodnji galeriji.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code