M4 Competition Sport Edition, ki je včeraj svojo premiero doživel v Španiji, predstavlja zlato sredino med M4 Coupejem in M4 GTS. Bi ga imeli?

Novi BMW M4 omejene izdaje združuje vrline BMW M4 Coupeja z estetsko in aerodinamičnimi izboljšavami športnih dodatkov BMW M Performance in standardnimi elementi, ustrezno prilagojenimi za vmesno moč, ki se nahaja med BMW M4 Coupe in novim BMW M4 GTS. Končni rezultat je BMW M4 Competition Sport Edition, z dirkalnimi geni, največjo izhodno močjo 450 KM, 550 Nm maksimalnega navora in najvišjo hitrostjo 280 km/h.

bmw-m4-competition-sport-edition (39)

Razmerje med natančnostjo, izkoristlivostjo in vozno dinamiko predstavlja najmočnejše lastnosti, ki bodo v posebnein ekskluzivni izdaji omejene na 60 enot. Skupaj s povečanjem moči, M prilagodljivim podvozjem in izboljšanim krmiljenjem je M4 posodoboljen še z 20-palčnimi platišči, zasnovanimi kot pri GTS različici, z nizkoprofilnimi pnevmatikami dimenzij 265/30 R20 spredaj in 285/30 R20 zadaj. Povečanje zavorne utrujenosti omogočajo karbonsko-keramični diski, ki poleg vzdržljivosti omogočajo tudi zmanjšanje teže za 6,5 kilogramov.

V notranjosti postanejo razpoznavni na novo zasnovani sedeži z izboljšano stransko oporo, pri prestavni ročici pa se bohoti plaketa iz karbonskih vlaken, ki jasno opredeljuje, da avto spada v omejeno izdajo. Vsaj avtomobil bo ustrezno oštevilčen in bo predstavljal del edinstvene in neponovljive kolekcije BMW M4 družine. Lastnik bo ob vozilu prejel še obesek za ključe z istim imenom, za vozilo pa bo moral odšteti precej zajetnih 132.900,00 € (primerjava: za BMW M4 GTS 166.900,00 €).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code