MINI je digitalno dvignil zastor z novega Countrymana 2021 še pred uradnim debijem.

Čeprav je avtomobil še vedno zlahka prepoznaven, lahko spredaj vseeno opazimo prenovljeno prednjo masko z novimi LED žarometi, poleg tega pa ima novi Countryman tudi dodelana odbijača, nova platišča in zadnje luči z vzorcem britanske zastave. Čeprav so zunanje spremembe zelo subtilne, pa tega ne moremo trditi za barvno paleto, ki je sedaj mnogo zajetnejša in vključuje tudi novi barvi White Silver Metallic in Sage Green Metalic.

Omislimo si lahko tudi novi zunanji paket črne piano plastike, ki koromirane dodatke na obrobah žarometov, prednji maski in kljukah za odpiranje vrat, zamenja s črnimi. Podobna sprememba je doletela tudi notranjost, kjer lahko najdemo usnjen športni volansko obroč, za katerim se skrivajo povsem novi digitalni merilniki, ki so res dobrodošla adicija v sicer še vedno zelo retro notranjosti. Poleg tega, si lahko v notranjosti omislimo tudi nove kombinacije oblazinjenja, sredi armaturne plošče pa kraljuje prenovljeni infozabavni sistem z 8.8 palčnim zaslonom.

Pod pokrovom motorja se skriva že poznani, a dodelan nabor pogonskih agregatov, ki naj bi dosegli še boljše ravnovesje med zabavno vožnjo in nizko porabo goriva. Vsi bencinski modeli imajo po novem Ottove filtre trdih delcev, štirivaljni bencinski agregati pa imajo po novem izpušni kolektor integriran v samo glavo motorja, kar naj bi optimiziralo hlajenje izpušnih plinov in posledično tudi sistema turbopolnilnika.

Vstopni model Countrymana ima 136 konjskih moči in zmore s pospeškom do stotice opraviti v 9,3 sekunde, medtem ko najhitrejši Countryman JCW za ta isti dosežek s 305 konjskimi močmi potrebuje manj kot 5 sekund. Vrnil se je tudi hibridni Countryman SE ALL4, ki z bencinskim trivaljnikom, ki poganja prednji kolesi, ter električnim agregatom, ki poganja zadnji kolesi, zmore do stotice pospešiti v vsega 6,5 sekunde, sistemska moč pa znaša 227 konjskih moči.

Čeprav pogonski sklopi ostajajo skoraj enaki, pa so po novem vsi štirikolesno gnani Countrymani, že standardno opremljeni z osem stopenjskim Steptronic avtomatskim menjalnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code