Bavarski BMW kot kaže skoraj zagotovo ne bo začel razvoja najbolj prestižnega modela v ponudbi, serije 9! Kot pravijo vodilni pri znamki, število prodanih primerkov ne bi zadostovalo.

Vodja raziskav in razvoja znamke BMW je zatrdil, da proizvajalec avtomobilov ne načrtuje razvoja prestižnega avtomobila serije 9, ki bi bil pozicioniran nad sedanjo serijo 7 oziroma 8. V pogovoru z medijem Autocar je Klaus Frölich predlagal, da znamka BMW preprosto ne potrebuje prestižne serije 9, ki bi se sicer pridružila velikemu športnemu terencu BMW X7, seriji 7 in 8. V galeriji si lahko med drugim ogledate koncept Gran Lusso, ki je napovedoval serijo 9!

“Mislim, da ne potrebujemo še bolj prestižne serije 9. V tem razredu imamo trenutno tri povsem različne modele – športnega terenca, limuzino in športni avto”, je dejal in dodal, da nekateri konkurenti že zmanjšujejo število različnih avtomobilov v tem razredu, ker so količine prodanih primerkov avtomobilov žal zelo nizke. Ta izjava je popolnoma v nasprotju s tem, kar je v avgustu leta 2018 povedal direktor oblikovanja pri znamki BMW – Adrian van Hooydonk. Takrat je dejal, da se bavarska znmka vsekakor ne bo ustavila s serijo 8 v svoji družini luksuznih ponudb. Prav tako je razkril, da BMW že razmišlja o vozilih, ki jih bo zgradil do leta 2030.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code