Prestižni BMW M760Li proti praktični Škodi Superb?

2
Zanimiva primerjava, ki na zabaven način prikaže, kaj mnogo dražji BMW 760Li V12 '' 600 konjski stroj'' nudi napram cenejši štirivaljni Škodi Superb različice 280.

Vsekakor gre za nesmiselno in tudi ne povsem pošteno primerjavo, saj imamo na eni strani  600 ”konjski” V12 stroj, ki sliši na ime BMW M760Li, na drugi strani pa Škodo Superb 280, ki zmore ”le” 280 ”konjev”. Kljub temu, pa je primerjava zanimiva in na zabaven način prikaže, kaj lahko mnogo dražji BMW M760Li sicer ponudi.

CarWow jih je primerjal z različnimi testi, najprej je bila na vrsti klasična ”drag” dirka. BMW M760Li pod pokrovom skriva 6,6-litrski V12 bencinski motor, ki razvije 600 konjskih moči in kar 800 nevtonmetrov navora že pri 1,500 obratih na minuto. Do stotice potrebuje le 3,9 sekunde. Škoda Superb pod motornim pokrovom ”skriva” le 280 konjskih moči in tako do stotice potrebuje solidnih 5,8 sekunde. Oba sta štirikolesno gnana in s hitrim samodejnim menjalnikom, je pa Škoda precej lažja. Pa se v teoriji lahko kosa? Seveda ne. Nato je sledilo pospeševanje iz določene hitrosti, kjer Škodi nekako le uspe zmagati.

Potem je sledil test vibracij in hrupa v potniški kabini. Ker je BMW serije 7 prvotno namenjen udobju in prestižuŠkoda Superb pa bolj stavi na praktičnost, je slednja dosegla 6.7 vibracij, M760Li pa le 3.8. Medtem, ko je slednji dosegel 81dB hrupa v potniški kabini, je Škoda nekoliko zaostajala s 87dB. Na koncu je zmagal seveda BMW M760Li, saj bi lahko za njegovo ceno lahko kupili kar nekaj Škod Superb. 

2 KOMENTARJI

    • Pozdravljeni, v članku smo večkrat omenili, da gre za nesmiselno primerjavo, ki na zanimiv način prikaže razlike med omenjenima avtomobiloma. Lep pozdrav.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code