Poletje 2016 bo s seboj prineslo novo generacijo bavarske serije 5, ki bo uporabljala kodno ime G30, skupaj z novo serijo 3, 5, 6 in 7 pa bo uporabljala CLAR platformo s pogonom na zadnji kolesni par.

Na spletu se v zadnjih mesecih pojavljajo spy” fotografije s kamuflažo pokritih vozil prihajajoče serije 5… z računalniškimi upodobitvami, kot je naslednja, pa si lahko zamislimo, kako bo izgledal končni izdelek ko bo razkrit. Vpeljava dveh glavnih platform je s seboj prinesla razdelitev na dve polovici: UKL platforma predstavlja vstopne modele kot so serija 1, 2 Active in Gran Tourer, X1 kateri uporabljajo pogon na sprednji kolesni par oziroma xDrive, CLAR pa je namenjena vsem modelom srednjega in višjega razreda, ki bodo skupaj z uporabo lahkih materialov še zmeraj uporabljali klasičen zadnji pogon.

bmw-g30-serija-5 (2)

Tudi BMW serija 5 bo nadaljevala z uporabo posodobljenega oblikovalskega jezika, ki je že uporabljen na modelih kot je naprimer paradni konj – G11/12 serija 7. Nekaj že široko uporabljenih lastnosti in manjših podrobnosti – kot je povezovanje sprednjih luči z ledvičkami in športnih linij – bo seveda dodatno razvitih, vendar podobnih trenutnim modelom.

bmw-g30-serija-5 (1)

Sprednja maska bo uporabljala veliko kromiranih dodatkov za večji premium občutek in športnejši izgled. Nedvomno bo tudi G30 serija 5 uporabljala LED žaromete za izjemno vidljivost, laserske luči pa bodo na voljo kot dodatna oprema. V zadnjem delu lahko pričakujemo bolj eleganten zaključek z L oblikovanimi zadnjimi LED lučmi. G30/G31 serija 5 naj bi po govoricah sodeč uporabljala največ opreme trenutno popolnoma sveže sedmice skupaj z njenimi funkcijami kot je daljinsko parkiranje, pametni ključ, upravljanje infotainment sistema z gestami in zaslonom na dotik, ambientalno osvetljavo in posebnimi dišavami ter ozvočenjem Bower & Wilkins.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code