S skupnimi močmi razvit športni avtomobil BMW in Toyote je vsak dan bližje proizvodnji, zato se tudi srečujemo z vedno več upodobitvami. Govorimo namreč o BMW Z5. Pričakuje, da bo naslednik Z4 eleganten Coupe z agresivnim prednjim delom in masko. Pri upodobitvi vozilo uporablja dolg pokrov motorja in nizko vetrobransko steklo, ki se preliva v aerodinamično streho. BMW […]

S skupnimi močmi razvit športni avtomobil BMW in Toyote je vsak dan bližje proizvodnji, zato se tudi srečujemo z vedno več upodobitvami. Govorimo namreč o BMW Z5. Pričakuje, da bo naslednik Z4 eleganten Coupe z agresivnim prednjim delom in masko. Pri upodobitvi vozilo uporablja dolg pokrov motorja in nizko vetrobransko steklo, ki se preliva v aerodinamično streho.

BMW in Toyota sta še zmeraj redkobesedna o specifikacijah, po dosedanjih informacijah sodeč pa bi Z5 lahko uporabil podobno arhitekturo iz karbonskih vlaken, kot jo imata i3 in i8. Širile so se tudi govorice, da se bo avtomobil izognil zložljivi trdi strehi in uporabil platneno. Če vam takšno oblikovanje ni po srcu, se šepeta tudi o Coupe izvedbi.

BMW-Z5

Možnosti motorjev ostajajo nepotrjene, sklepamo pa lahko, da bi Z5 ponudili s turbo 2,0-litrskim štirivaljnim motorjem, ki bi proizvedel 191 KM (141 kW), 247 KM (182 kW) in 273 KM (201 kW). Pričakujemo lahko tudi Z5 M, ki bi lahko uporabil turbo šestvaljni motor s  431 konjički. To pa ni prva računalniška upodobitev novega člana Z družine, pred kratkim smo pisali o upodobitvi revije Autobild.de, več si lahko preberete TUKAJ, prvič pa smo o Z5 pisali že julija, članek si lahko ogledate TUKAJ.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code