BMW X2 Coupe crossover prihaja na sceno. Pri BMW očitno vedo, kako zapolniti vsako nišo, to so storili že z originalnim X6, ko so odkrili tip avtomobila, za katerega stranke poprej sploh niso vedele, da ga želijo. Novi X4 dokazuje, da coupe in SUV mešanec dobro deluje v manjši obliki, zato pri BMW planirajo zagon […]

BMW X2 Coupe crossover prihaja na sceno. Pri BMW očitno vedo, kako zapolniti vsako nišo, to so storili že z originalnim X6, ko so odkrili tip avtomobila, za katerega stranke poprej sploh niso vedele, da ga želijo. Novi X4 dokazuje, da coupe in SUV mešanec dobro deluje v manjši obliki, zato pri BMW planirajo zagon razvoja športnega kupejskega SUV-ja na platformi naslednje generacije X1.

Imenoval se bo BMW X2, po vsej verjetnosti bo na voljo kot tri ali petvratna različica, podobno kot serija 1. Kot pri vseh ostalih prihodnjih majhnih BMW modelih, bo tudi X2 imel UKL1 platformo, ki jo že uporablja nov MINI in serija 2 Active Tourer. Kot rezultat bo vozilo na voljo s prednjim pogonom ali pa štirikolesnim.

Mercedes-GLA-BMW-X2-Audi-Q2

Oblikovanje bo podobno vsem ostalim Sport Activity Coupejem, vključno s tipičnim naklonom strehe, vpadajočimi kolesnimi oboki, dobil pa bo tudi najnovejše oblikovalske poteze. Takšno oblikovanje smo do sedaj lahko videli na Vision Luxury konceptu, prvi “poskusni zajček” pa bo nova serija 7, ki se bo prikazala kasneje letošnje leto.

Moč bo dostavljala skupina motorjev, najbolj zanimiv bo seveda najmočnejši, 300-konjski 2,0-litrski štirivaljnik, ki ga imajo pri BMW v načrtu izdelave. Najmočnejša verzija naj bi konkurirala Mercedesu GLA 45 AMG in Audiju RS Q3. Ostali motorji na voljo bodo 1,5-litrski turbo, ki ga uporablja 218i AT in dizelska različica 1,5-litrskega in 2,0-litrskega tri in štirivaljnika.

V salonih lahko novi BMW X2 pričakujete v začetku leta 2017.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code