Vemo, da je na poti nova generacija X1, kar posledično pomeni, da je aktualni model pri koncu svojega življenjskega cikla.

Z uspehom sedanjega modela, ni presenetljivo, da je BMW v procesu razvijanja novega. Še bolj zanimivo pa je, da bi lahko BMW razvil tudi primerno različico divizije M – BMW X1 M –  kar bi bil precej nenavaden obrat. Na teh novih vohunskih fotografijah pa vidimo naslednjo generacijo BMW X1, zavitega v kamuflažo, napovrh vsega s štirimi izpušnimi konicami.

Vsak avtomobil, ki prihaja iz divizije M – kolikor se spomnim – ima štiri izpušne konice. Noben drug navaden BMW ne uporablja takšne postavitve izpušnega sistema, zato je to očitno model M divizije. Ko torej vidimo BMW X1 s štirimi cevmi, se res ne zdi, da obstaja druga možnost, kakor da je na poti BMW X1 M.

Čeprav je na prvi pogled odločitev presenetljiva, je vpeljava M modela s sprednjim pogonom, zelo primerna odločitev, če se ozremo na preostal trg, saj imata oba glavna konkurenta, v svojem arsenalu modelov, primerne različice, ki se lahko kosajo z morebitnim X1 M. Mercedes-AMG GLA45 in Audi RS Q3 sta visoko zmogljivi različici bavarskega X1. Še pomembneje je, da sta oba zelo priljubljena pri kupcih.

BMW najverjetneje želi vstopiti na ta trg in množicam ponuditi začetnega križanca M divizije. Za navdušence BMW M bi lahko zamisel o X1 M povzročila nelagodje ter zgražanje, v resnici pa bi lahko bila zelo zabavna. Verjemite ali ne, trenutni X1 je pravzaprav presenetljivo dober avto za vožnjo in avto naslednje generacije bo ta aspekt verjetno še izboljšal. Dodajmo še konkretno zvišanje moči in namestitev podvozja, pa bo BMW X1 M zelo zabaven.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code