Pojavljale so se že govorice o novemu  BMW Serije 5, ki naj bi na tržišče prišel leta 2016, o njem smo že pisali, članek si lahko preberete TUKAJ. Novi BMW serije 5 naj bi imel drastično izboljšano notranjost, saj bi s tem postavil novo raven kvalitete uporabljenega materiala in njegovega izgleda. G30 bo grajena na novi platformi z imenom […]

Pojavljale so se že govorice o novemu  BMW Serije 5, ki naj bi na tržišče prišel leta 2016, o njem smo že pisali, članek si lahko preberete TUKAJ.

Novi BMW serije 5 naj bi imel drastično izboljšano notranjost, saj bi s tem postavil novo raven kvalitete uporabljenega materiala in njegovega izgleda. G30 bo grajena na novi platformi z imenom 35up iz lahkih materialov grajene osnove in pogona na zadnjo os. Moč bodo dostavljali 2,0-litrski in 3,0-litrski bencinski in dizelski motorji, tako kot pri ostalih modelih, bo tudi tukaj na voljo hibridni pogon osnovan na takšnem, kot je v X5 eDrive konceptu. Vstopna različica naj bi vsebovala tudi majhen, vendar zmogljiv, 1,5-litrski motor.

BMW-5

Kaj pa petica M oddelka? M5 naj bi bil vrhunski izdelek BMW štirivratnih limuzin, medtem, ko ima trenutni M5 sedan 560 konjskih moči in 680 Nm navora, bo njegov naslednjik lahko dosegel tudi do 626 konjičkov. O tem, kakšen motor bo za takšno moč uporabljen, še ni znano, vemo pa, da bo prihajajoči M5 imel možnost štirikolesnega pogona, kar pomeni, da bo lahko konkuriral Mercedes-Benz E63 AMG in Audiju RS6.

BMW-5-2

Dodatne informacije o seriji 5 sedme generacije in M5, lahko pričakujemo v mesecih pred uradno predstavitvijo leta 2016.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code