Medtem, ko BMW opravlja zadnja testiranja nove generacije modela X5, je na spletu objavljena najnovejša fotografija ujeta med testiranjem razkrila dejstvo, da bo X5 po vsej verjetnosti imel tudi tretjo vrsto sedežev.

Kljub temu, da pričakujemo večjega športnega terenca z imenom X7, BMW že pripravlja novo generacijo modela X5. Le-ta bo kot kaže po najnovejših fotografijah ujetih med testiranjem ponovno ponujal tretjo vrsto sedežev oziroma dva dodatna sedeža. Proizvodnja nove generacije modela X5, kodno imenovana F15 naj bi se začela v juliju tega leta. To pa pomeni tudi to, da bo X5 tako preskočil tradicionalno pričakovano prenovo in zaključil proizvodnjo te generacije po petih letih. Novi X5 se sicer ne bo močno razlikoval od trenutne generacije, saj BMW v zadnjih letih ni predstavil novega oblikovalskega jezika. Podrobnejši pogled sicer razkrije večje ledvičke (tako kot pri novem X7), strešna linija je nekoliko nižje zaključena, bočna linija pa še bolj dinamično okrepi karoserijo.

BMWBLOG-G05-BMW-X5-third-row (2)

Tudi zadaj bo ohranil enake smernice kot sedaj, oblikovalci so ga le nekoliko modernizirali, da bo v skladu z najnovejšimi smernicami znamke. Različice bodo po vsej verjetnosti ostale enake, kar pomeni, da bosta sDrive35i in xDrive35i postala sedaj 40i, saj bosta prejela nov 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor s približno 320 ”konji”. Enaka sprememba bo sicer doletela tudi dizelske različice, xDrive40e priključni hibrid pa bo še vedno na voljo v kombinaciji z V8 motorjem, enakim kot v različici xDrive 50i.

Fotograf: Palbay

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code