Si želite M5, a se obenem radi ''podite'' tudi po nekoliko manj utrjenih poteh? Kmalu bo na voljo X5 M z enakim pogonskim sklopom!

Znamka BMW pospešeno nadaljuje razvoj popolnoma nove generacije modela X5, ki naj bi bila dokončno pripravljena drugo leto. Danes pa vam predstavljamo nove fotografije prihajajaoče generacije ujete med testiranjem. Kot kaže gre za različico X5 M. Le-ta naj bi po mnenju mnogih svet zmogljvih športnih terencev postavila na glavo, saj bo predstavljala najbolj izpopolnjen model med številno konkurenco. Pogonski sklop naj bi predstavljal 4,4-litrski V8 bencinski motor, sposojen iz modela M5! V slednjem motor razvije 600 konjskih moči in kar 750 Nevtonemtrov navora. Zaenkrat še ni znano, ali bo v modelu X5 M razvil enako moč. Če bo razvil enako moč kot v M5, bo to pomenilo približno 25 konsjkih moči več kot pri X5 M trenutne generacije. Če upoštevamo še izpopolnjeno CLAR paltformo z nižjo maso, bi lahko X5 M nove generacije stotico dosegel pod 4 sekunde.

Nekatere govorice pravijo, da naj bi izgubil kar 300 kilogramov zahvaljujoč novi platformi. Vse to pomeni, da lahko pričakujemo resnično napredno vozilo, ki bo voznika prepričalo tudi v ostro odpeljanih zavojih. Po vsej verjetnosti bo njegov glavni konkurent Porsche Cayenne Turbo, kljub znižani masi pa pričakujemo tudi nekoliko večje zunanje mere.

BMWBLOG-BMW-X5M (7)

Fotograf: CarPix for CarScoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code