Kljub temu, da smo novo generacijo modela X5 že velikokrat videli opaženo med testiranjem, vam tokrat prvič predstavljamo tudi notranjost.

Nova generacija športnega terenca X5 bo na trgu leta 2019. Pred kratkim smo jo že opazili med različnimi testiranji pa vendar lahko šele danes vidimo kako bo izgledala v notranjosti. Prejšnič smo novo generacijo športnega terenca opazili le v različnih različicah , ki pa niso prikazovale večjih podrobnosti oziroma napedka v oblikovalskem jeziku znamke. Vemo le, da bodo ledvičke precej večje kot pri trenutni generaciji, popolnona na novo zasnovani bodo tudi sprednji žarometi, zadnje luči bodo bolj moderne, zaključki izpušnih cevi pa bodo kvadratni. Seveda pričakujemo tudi M različico, ki bo pod pokrovom motorja skrivala precej zmogljivejši motor.

Kot večina avtomobilskih proizvajalcev, tudi BMW v notranjosti (in zunanjosti) sledi najnovejšim trendom. V notranjosti novega X5 bo tako velik zaslon multimedijskega zaslona, merilniki bodo povsem digitalni, popolnoma drugačna pa bo tudi osrednja konzola z drugačnimi zračniki. Mogoče najnovejša stvar je pa nova prestavna ročica, ki je bolj kompaktna in bolj privlačna, volanski obroč pa so vzeli iz serije 5 oziroma serije 7. Dizajnerji so zamenjali tudi pozicijo klimatske naprave in avdio sistema. Nova generacija modela X5 bo zasnovana na platformi CLAR, ki poleg povečane trdnosti pomeni tudi znižanje mase za približno 300 kilogramov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code