Nemška revija Autobild je za javnost pripravila računalniško upodobitev prihajajočega BMW X7. Upoštevali so trenutne oblikovalske smernice, ki so jih našli na novi seriji 5 - velike ledvičke s široko kromirano obrobo ter ozke in elegantne sprednje luči.

Sprednja maska bi bila lahko opisana le z enim pridevnikom: masivno. Vidne so velike zračne reže, izrazit odbijač in visoko pozicionirana karoserija. Silhueta vozila je tipično bavarska in upošteva vse znane linije BMW SAV vozil, ki poudarjajo športnost vozila, na boku pa se pojavlja tudi nov kromiran dodatek, ki spominja na hokejsko palico in se je prvič pojavil pri novi seriji 5, sedaj pa tudi pri seriji 5.

Na zadku so velika prtljažna vrata z majhnim spojlerjem na vrhu. Čez zadnji del se lepo raztezajo ozke zadnje luči, ki nežno silijo tudi proti boku vozila. Vrezane linije dajejo X7 športen in hkrati zelo premium izgled.

BMW X7 bo višji od X5 in X6, saj bo konkuriral Mercedes-Benzovemu GLS razredu in Range Roverju. Veliki SAV se bo tako uveljavil kot najprestižnejši BMW vseh časov. Tako velik in prestižen Bavarec bo tako še posebej uspešen na ameriškem trgu kjer prevladujejo veliki Range Roverji, Mercedesi in Cadillaci.

bmw-x7-rendering (1)

Velik, prestižen SAV bo daljši in večji od trenutnega X5, ki meri 5,25 metra. Nudil bo kar 7 sedežev, kabina pa bo prostorna, udobna in prestižna kot pri nobenem Bavarcu do sedaj.

Kar se tiče motornih enot bodo na voljo TwinPower Turbo 3,0-litrski vrstni šestvaljnik iz modela 740i, ki bo v X7 kot standardna motorna enota. V ponudbi bo še 4,4-litrski V8 iz 750i, priključni hibrid ter celo močna različica s 6,6-litrskim TwinPower Turbo V12 motorjem iz M760Li.

BMW bo ponudil dve različici modela X7. Eden bo standarden in manj opremljen, drugi pa bo izredno prestižen, cena pa se bo pričela pri okrog 100.000 €. Oba modela naj bi se med seboj jasno razlikovala po zaslugi različnih stilskih opcij in prepoznavnih elementov.

X7 bo predstavljen leta 2018, prodaja pa se bo začela v letu 2019.

To bo prava admiralska ladja!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code