BMW je verjetno trenutno ravno sredi razvoja različic CS in GTS najmanjšega M modela, BMW M2, a kljub temu pri podjetju niso pozabili na svoj tradicionalni model M3, za katerega prav tako pripravljajo izvedenko CS!

Bimmer Today trdi, da si bo prihajajoči BMW M3 CS večino komponent delil prav z osupljivim BMW M4 CS, seveda pa o nadgradnja zaobjemala tudi povečanje moči 3,0-litrskega TwinPower Turbo vrstnega šestvaljnika na 460 konjskih moči. Ko bo takšen motor nameščen v BMW M3 bo ta postal najmočnejši M3 kar jih je bilo kdaj izdelanih. Pred tem je bil najmočnejši E92 M3 GTS s 450 konjskimi močmi.

BMW-M4-CS-world-premiere (19)

Ime CS je sicer okrajšava za Coupe Sport in se nanaša na legendarni BMW E9 Coupe, ki so ga izdelovali med leti 1968 in 1975. CS izvedenka modelov M2 in M4 je zato povsem smiselna, nekoliko manj smiselna pa je uporaba imena pri BMW M3, ki je limuzina. BMW bo zato lahko ignoriral dejstvo, da M3 ni kupe, bo spremenil pomen kratice, ali pa močnejšemu BMW M3 dodelil povsem drugačno ime. A to niti ni važno, najpomembnejše je, da bo avtomobil odličen na cesti.

Tako kot BMW M4 CS bo tudi M3 CS lažji in bolj osredotočen na voznika. Prejel bo sprednji podaljšek spojlerja iz ogljikovih vlaken, tudi pokrov motorja bo vzet iz M4 GTS, karbonski bo še zadnji spojler in povsem nov zadnji difuzor. Kot M4 bo tudi M3 CS prejel OLED svetlobno tehnologijo.

Trenutno je načrtovan prihod vozila za pomlad 2018, šlo pa bo za prav posebno izvedenko BMW F80 M3.

Držimo pesti, da bo BMW M3 CS prav tako dober kot novi BMW M4 CS!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code