Mnogi ste si verjetno že uspeli ustvariti mnenje glede nove serije 5, sploh v primerjavi s predhodno generacijo. Vam je bolj všeč dizajn na predhodnici F10 ali na povsem novi petici, ki močno spominja na pomanjšano serijo 7. Če še niste povsem prepričani si oglejte primerjavo na fotografijah in v videu.

comarison-bmw-5-series-f10-g30 (2)

Na sprednjem delu vozila so največja razlika zagotovo luči in ledvičke, ki niso več ločene, ampak se po novem BMW oblikovanju stikajo in tako napravijo agresivnejši in hkrati bolj eleganten izgled. Tudi sama oblika svetlobnega telesa se je nekoliko spremenila in ni več okrogla kot je bila včasih. Zgleduje se po seriji 3 in seriji 7, ki sta prvi uporabili ta novi svetlobni podpis. Ledvičke se za glede na potrebe aerodinamike in hlajenja odpirajo ter zapirajo.

Stari BMW serije 5 F10 je imel tudi manjše ledvičke, sam pokrov motorja pa je izgledal bolj izklesan. Nova generacija je z namenom mehkejših in bolj prefinjenih linij slednje opustila.

Na boku linija proti koncu vozila počasi preide v tradicionalni in za BMW tipični zaključek “hofmeister kink”, pri novi seriji 5 pa je ta dvojno poudarjen, saj vzporedno z njim poteka še ena oblikovno podobna linija. Kar se tiče samega zadka G30 nudi širše zadnje luči z novim svetlobnim podpisom ter uporabo polne LED tehnologije. Svetila se raztezajo tudi globoko v bok vozila.

Največje spremembe pa se skrivajo prav v notranjosti vozila, kjer novinka prekaša predhodnico na tehnološkem, kakovostnem in vizualnem področju. Sorodnici si oglejte v fotografijah in uradnem BMW videu.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code