BMW-jev novi coupejevsko oblikovan SUV, X4 je popolna novost na trgu športnih terencev. Ali lahko novinec konkurira Porsche Macanu, ki ga označujejo za enega najboljših SUV-jev do sedaj? Steve Sutcliffe iz Autocar se odloči raziskati razlike in pomankljivosti obeh. Bavarsko podjetje zastopa BMW X4 xDrive 30d M Sport, ki pod pokrovom skriva 3,0-litrski šestvaljnik, ki […]

BMW-jev novi coupejevsko oblikovan SUV, X4 je popolna novost na trgu športnih terencev. Ali lahko novinec konkurira Porsche Macanu, ki ga označujejo za enega najboljših SUV-jev do sedaj? Steve Sutcliffe iz Autocar se odloči raziskati razlike in pomankljivosti obeh.

Bavarsko podjetje zastopa BMW X4 xDrive 30d M Sport, ki pod pokrovom skriva 3,0-litrski šestvaljnik, ki proizvede 258 konjskih moči in 560 Nm navora. Do stotice pospeši v 5,8 sekunde, najvišjo hitrost pa ima elektronsko omejeno na 234 km/h. Porsche se predstavi s svojo vstopno verzijo, Macan S Diesel, ki ima motor z isto prostornino, kot X4, enako ima tudi 258 konjskih moči, navora pa ima nekoliko več – 580 Nm. Do stotice pospeši v 6,1 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 230 km/h.

BMW je nekoliko hitrejši, ampak ali so desetinke sekund tako pomembne pri SUV-jih? Ali je pomembnejši izgled? Funkcionalnost? Preverijo ju tudi na terenu. Kaj so glavne značilnosti in razlike, ki ločujejo znamki med seboj si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code