Potem ko je na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Essnu pustil vseh odprtih ust, je AC Schnitzer končno izdal celoten spekter tuning delov za novo Serijo 8.
Nemški specialisti za predelavo so dokončali nadgradnjo motorja za Serijo 8, rezultati pa so izredno mamljivi. Četudi je ACS podjetje znano bolj po konzervativnih potezah, so pri tem projektu stopili korak naprej in dodali novi seriji malo več agresivnega stila, med drugim tudi zavorno luč v stilu Formule 1.
Turbo polnjen 3-litrski šestvaljni dizelski motor 840d doseže z nadgradnjo 375 konjskih moči od izvirnih 316 konjev, pri povečanem navoru iz 680 Nm na 780 Nm. Še bolj privlačen pa je 4,4-litrski V8 motor z dvojnim turbo-polnilnikom, vgrajen v M850i. ACS je uspel tovarniške nastavitve izboljšati za 90 konjev, zaradi česar se dirkalni lepotec ponaša s 620 konjskimi močmi in 840 Nm navora.

M850i prihaja z novimi aerodinamičnimi potezami, večinoma iz karbonskih vlaken. Mednje sodijo sprednji podaljšek odbijača in detajli na njem, zadnji difuzor in odbijač. ACS je razvil tudi športne dušilce za izpušni sistem, vključno z dvema izpušnima loputama, pri kateri ima vsaka karbonsko izpušno cev. Modificirano vzmetenje avtomobil na sprednji strani spusti za 20 mm, na zadnji strani pa za 5 do 10 mm manj. V notranjosti so nadgradnje bolj subtilne, denimo aluminijasti pedali ali držalo za ključe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code