Ekipa Rain Prisk Designs je prikazala, kako se bavarski hibrid lahko pretvori v marsikaj... naprimer ekstremno privlačnega "widebody" lepotca!

Razširjena različica, ki zaenkrat ostaja le računalniška upodobitev,  izpostavlja “atletske” sposobnosti modela in jih dodatno poudari. Največ vtisa naredijo izjemno široki koloteki in prefinjena aerodinamika za največjo učinkovitost. V močno izdelanih obokih koles na sprednji in zadnji osi s tem ustvarja potreben prostor za široke pnevmatike, ki so popolno nasprotje tistih pri klasičnem BMW i8.

rain-prisk-desing-bmw-i8

Če bi takšna različica kdaj zapeljala na ceste, bi BMW i8 Widebody verjetno prejel izgledu primerno prilagodljivo vzmetenje in zmoglivejše motorje. Vseeno pa že standarden i8 na dirkalnih stezah ni povsem za odpis: Sport Auto Test se je z njim zapeljal na Hockenheim, kjer je i8 stezo obkrožil v 1:15.0 minute, kar ga postavlja ob bok Porsche Boxsterja (1:14,9) in Jaguarja F-Type (1:15,2).

Zaenkrat seveda ne bomo prejeli te časti, da bi takšno futuristično vozilo kje opazili v živo, upanje za prihodnost pa še zmeraj ostaja.

Vir: Bimmertoday.de

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code