Prihajajoča serija 3 G20 je zelo težko pričakovan avtomobil, ki bo svoj debij doživel v letu 2018. Prototip je bil opažen na poti čez Slovenijo, družbo pa mu je delal prototip novega MINIja.

Opažena serija 3 je bila dodobra zakamuflirana v kamuflažne vzorce, ki so skrivali bistvene predele in tako preprečili, da bi lahko videli dizajn nove serije 3. Iz strani lahko opazimo le tiste prave linije, ki jih bo nudila nove popularna limuzina. Prihajajoča BMW serija 3 se zgleduje po svojem večjem sorodniku, BMW serije 5, saj lahko opazimo bolj dinamično naravnano zunanjost in ostrejše linije kot predhodnik.

Manjša skrivnost pa ostaja notranjost vozila, saj smo v zadnjih mesecih videli že precej prototipov z odprtimi okni, podobno notranjost pa najdemo tudi v vseh novih BMW modelih. Poleg digitalne instrumentalne plošče smo opazili tudi nov dizajn ročice menjalnika, ki bi ga lahko uporabila nova serija 3.

Tudi pod pokrovom motorja vemo kaj pričakovati. Na voljo bodo različni bencinski ter dizelski agregati, seveda pa bo kmalu predstavljen tudi priključni hibrid in morda celo povsem električna serija 3.

Za kaj pa gre pri zakamufliranem MINIju, ki je po Sloveniji sledil seriji 3? Žal zaenkrat ne moremo trditi zagotovo, a ugibamo, da gre za posodobitev modela, sploh na področju pogonskega sklopa. 1,5.litrski motor naj bi prejel nove turbine odete v aluminijasto ohišje, izboljšal pa naj bi se tudi hladilni sistem. Slišali smo tudi govorice, da MINI testira in razvija dvosklopčni samodejni menjalnik, vendar so to zaenkrat le špekulacije.

Ste ju na pohodu po Sloveniji opazili tudi vi?

Vir: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code