Prva serija 5 Gran Turismo je na trg zapeljala približno šest let nazaj. Vozilo z več prostora in nenavadnim izgledom pa nase ni pritegnilo le pozitivnih kritik, bo nova generacija pripomogla k boljšemu imenu nenavadne modelne različice?

Ko bo jeseni leta 2017 prispela nova G32 generacija, bo njena predstavitev nekoliko lažja. Vsem je sedaj jasno, kakšno filozofijo GT uporablja, naloga BMW pa je ustvariti nekaj, kar bo privlačno tako po funkcionalnosti kot tudi po izgledu. Velika prtljažna vrata omogočajo veliko prednosti pri vsakdanjih opravilih, obenem pa petica ohranja tiste osnovne linije limuzinskih modelov, kaj drugega bi še lahko želeli?

g32-serija-5-gt (1)

Druga generacija BMW serije 5 GT s kodnim imenom G32 je bila prvič upodobljena s pomočjo oblikovalca Tobiasa Büttnerja, ki je združil moderno oblikovanje nove generacije modelov, trenutno obliko serije 5 GT in že obstoječe upodobitve G30 serije 5. Široke ledvičke in združeni žarometi so postali že stalnica vseh novih modelov BMW, prav tako pa se počasi, a sigurno vpeljuje kromirana linija na obeh straneh, prvič predstavljena pri novi G11/G12 seriji 7, ki poudari dolžino vozila in njegove linije. Najbolj pomemben del GT-ja se seveda nahaja zadaj, kjer povečana serija 5 dobi bolj dinamične linije in ozke zadnje luči za bolj agresiven izgled.

g32-serija-5-gt (2)

Čeprav je prva generacija svojo lansiranje doživela pred svojima bratoma Touring in limuzino, pa v letu 2017 ne bo tako. V začetku leta 2017 bomo sprva prejeli G30 limuzino, sredi poletja G31 Touring in šele nato bo jeseni pod žaromete stopil G32 Gran Turismo. Vsi trije člani serije 5 bodo uporabljali BMW Carbon Core tehnologijo, ki bo omogočala limuzini, da bo v primerjavi s prejšno generacijo izgubila približno 100 kilogramov. Kombinacija karbonsko ojačane plastike in klasičnih materialov bo prav tako že dodobra vpeljana in omogočala več varnosti skupaj z zmanjšano težo – posledično tudi manjšo porabo goriva.

Vir: Bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code