Prihajajoči BMW G30 serije 5 iz dneva v dan povečuje zanimanje. Nedavno razkrita serija 5 je logičen in evolucijski korak v srednjem razredu poslovnih limuzin, ki jih ponuja bavarski proizvajalec. Seveda so na voljo različne motorne enote in lepotni dodatki, najbolj športno naravnani modeli pa so deležni posebnega tretmaja - tako vizualnega kot zmogljivostnega in prav na tem področju so vozila dandanes še posebej izstopajoča.

Pred nekaj dnevi se je odvil dogodek, kjer je bil razkrit Alpine White BMW G30 540i z M Performance deli. Ta primerek je eden izmed najbolj zanimivih kar smo jih do sedaj videli, saj z dodatki izgleda agresivno ter dirkaško naravnano, z vizualnimi dodatki pa postane perfektna izbira za vsakega lastnika BMW vozila, ki si želi bolj atraktivnega in privlačnega vozila.

540i-m-performance2

Pod motornim pokrovom BMW 540i je nameščen 3,0-litrski vrstni šestvaljnik kateri razvije 340 konjskih moči in 450 Nm navora. Prav takšne številke najdemo naprimer tudi v modelu BMW M140i. Vozilo potrebuje za pospeševanje 0-100 km/h 5,1 ali 4,8 sekunde, odvisno od vrste pogona; pogon le na zadnji kolesi ali pametni štirikolesni xDrive. Vse različice, ne glede na vrsto pogona, so povezane z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. S temi osupljivimi rezultati je tako že model 540i zelo blizu trenutni generaciji M5. Novi BMW 540i bo tako izredno vozilo, ki bo prekosilo vse trenutno konkurenco.

540i-m-performance3

Alpine White 540i z M Performance deli tako prejme sprednji podaljšek spojlerja iz ogljikovih vlaken, potemnjene zračne reže na sprednjem odbijaču, stranski pragovi iz ogljikovih vlaken in logom M Performance pa skrbi z bolj športen izgled vozila. Prikazan primerek Alpine White BMW 540i ima dodatno nameščena M Performance platišča, kar zagotovi še bolj privlačno zunanjo podobo. Barva Alpine White je odlična izbira, ki poudari zanimive linije vozila, temni M Performance dodatki pa poudarijo določene športne elemente. Oglejte si galerijo in spodnji videoposnetek.

Vir: BimmerPost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code