Pri BMW pravijo, da model iNEXT predstavlja naslednjo večjo evolucijsko stopničko za njihova električna vozila in njihovo avtomobilsko linijo nasploh.

V več pogledih bo iNEXT tako pionir za BMW na mnogih različnih področjih, fotografi pa so že uspeli objaviti prve vohunske fotografije njegove povsem nove notranjosti. V preteklosti so namreč v fotografski objektiv že ujeli notranjosti modela iNEXT, vendar je bila ta zamaskirana do te mere, da je izgledala povsem konvencionalno in nič kaj podobno predstavljenemu konceptu. Razvoj je sicer še daleč od končnega produkta, pa vedar so se že začele kazati ogromne razlike.

Takoj lahko opazimo dva ogromna zaslona, ki spominjata nekako na ameriško teslo, glede na vse obljube in prizadevanja glede modela iNEXT,  pa res pričakujemo še velike spremembe v korist tehnološke dovršenosti in razkazovanja najnovejše tehnologije. Tako iNEXT kot tudi prihajajoči BMW i4 obljubljata preko 600 kilometrov električnega dosega po novem WLTP ciklu, kar do sedaj ni dosegel še noben avtomobil. INEXT bo ravno tako opremljen s tretjo ravnjo avtonomne vožnje, proizvodnja pa se bo začela leta 2021 v nemškem Dingolfingu.

Poleg ogromnih zaslonov lahko ob podrobnejšem ogledu opazimo tudi, da so prestavno ročico nadomestile tipke, armaturna plošča pa ni več povezana s  sredinsko konzolo, podobno kot pri BMW i3. Če smo že omenili bavarskega električnega malčka, lahko v prototipu iNEXT opazimo tudi nov volan z dvema krakoma, tako kot v BMW i3, je pa le ta precej bolj zanimive oblike.

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code