V Združenih državah Amerike je prišlo do prave male bavarske tragedije; prvi BMW F90 M5 je predčasno zaključil svojo kratko pot.

Novo predstavljena super-limuzina BMW F90 M5 je avtomobil za katerega je potrebno imeti tudi nekaj pameti in dokaj zmerno nogo. Njegova brutalna moč lahko hitro pripelje do neželenih rezultatov kot se je to zgodilo vozniku nesrečnega črnega primerka v ZDA. BMW M5 je namreč preskrbljen z močjo, saj za slednjo skrbi 4,4-litrski osemvaljni agregat z dvema turbinama, ki poskrbi, da avtomobil kljub pogonu na vsa štiri kolesa izgubi optimalen oprijem. Kar 600 konjskih moči in 750 Nm navora se prenaša na vsa štiri kolesa preko pametnega štirikolesnega pogona M xDrive, voznik pa se seveda lahko odloči tudi za tvegano dejanje; izklop štirikolesnega pogona, kar pomeni, da je vsa moč poslana le na zadnji kolesni par. In prav to bi bil lahko tudi vzrok te nezgode.

bmw-f90-m5-crash (11)

Z zagotovostjo žal ne moremo potrditi vzroka, saj je o samem nesrečnem dogodku znano izredno malo, vemo le, da naj bi voznik ostal nepoškodovan. Z vsemi vključenimi sistemi sicer novi BMW F90 M5 velja za obvladljiv in lahko vodljiv avtomobil, ki ga lahko vozi tudi manj izkušen voznik. A ker je BMW podlegel pritisku ter novi super-limuzini dodal štirikolesni pogon, istočasno pa ni želel razočarati oboževalcev, so avtomobilu namenili tudi drug, napadalen karakter, kjer lahko zadek odnaša tudi bolj “nenadzorovano”, sploh za neizkušenega voznika.

Kakorkoli, prvi Bavarec z oznako F90 M5 je takole končal svoja preganjanja po cestah. Upamo, da jih bomo v takšnem in podobnem stanju videli čim manj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code