Paparaci so med testiranjem zalotili hibridno različico BMW iX3. Povsem električni BMW X3 bo sledil kmalu.

BMW si je zadal zahtevno nalogo; iz bencinskih in dizelskih agregatov preiti na povsem električne motorje. Hibridne pogonske sklope, ki so nekakšna vmesna faza že poznamo in prav tega bo sprva deležen novi BMW X3. BMW je s pogledom zazrt v prihodnost in zato že aktivno testirajo novega križanca X3 v hibridni izvedenki. Opažen primerek se imenuje BMW X3 xDrive30e, testira pa se trenutno na zasneženih površinah Švedske. Kar vidite na fotografiji je priključno-hibridni BMW X3, ki naj bi bil nedavno odpovedan.

BMW-x3-plu-in-hybrid-spied (10)

Trenutno izgleda, da se je BMW vseeno odločil za projekt priključno-hibridnega BMW X3, istočasno pa je v razvoju tudi povsem električen BMW X3. Priključno-hibridni X3 bo na voljo z oznako xDrive30e in xDrive40e, z 252 KM in 326 KM. Vsekakor vemo, da ta primerek ni povsem električen BMW X3, saj na to opozarjajo izpušne cevi na zadku vozila. Oba priključna hibrida bosta oskrbovana s štirivaljnim bencinskim motorjem ter elektro motorjem, ki bosta povezana z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Osnova bo takšna kot pri modelih 330e, 530e in 740e.

Zaenkrat še ne vemo kdaj bo uradno predstavljen hibridni ali povsem električni BMW X3, a po ugibanjih naj bi se to zgodilo konec leta 2018 oz. začetek leta 2019. Ostaja tudi možnost, da bosta obe različici razkriti istočasno, saj bosta nastali pod oznako BMW iPerformance. Povsem električni BMW X3 bo najverjetneje nosil oznako BMW iX3. Informacije so zaenkrat še zelo skope, a viri navajajo, da naj bi z enim polnjenjem dosegel do okrog 320 kilometrov. Gre za le en primerek velike BMW električne kampanje ko bodo od leta 2019 do 2025 predstavili kar 12 povsem električnih vozil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code