Fotografije prvega prototipa BMWja M4 GT4 za so zaokrožile po svetovnem spletu. M4 GT4 je namreč dirkalnik, ki je trenutno na testiranjih v nemškem Nürburgringu.

Testni prototip je bil opažen v Nemčiji, na prvi pogled pa je močno spominjal na povsem običajen model M4. Dodanih je imel nekaj aerodinamičnih elementov za izboljšano vozno dinamiko in večji pritisk k tlom. Spredaj je nameščen podaljšan spojler, zadaj pa je uporabljen izrazit difuzor, prav tako so na boku dodani občutno izrazitejši stranski pragovi, na zadku pa se bohoti velik spojler.

Spremembe, ki so uporabljene na prototipu ne bodo na voljo kot posamični deli, ki bi bili na voljo za običajne modele M4. Le-ti bodo uporabljeni na M4 GT4 dirkalniku, ki naj bi se javnosti predstavil v letu 2017, le mal pred začetkom dirkaške sezone v letu 2018.

bmw-m4-gt4-prototype (17)

GT4 izvedba športnega M4 bo uporabljala že znane dirkaške sedeže, pedala in zavorni sistem. Vse je namreč že bilo uporabljeno na dirkalniku BMW M6 GTLM. Prav tako bo poleg omenjenega dirkalnik opremljen tudi s FIA varnostno kletko, vrati iz ogljikovih vlaken, dirkaškim izpušnim sistemom in drugo dirkaško pomembno opremo.

Po pravilih dirk GT4 bo M4 GT4 uporabljal že znan 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljnik, ki ga uporablja običajen M4. Odvisno od zahtev se bo prilahajala njegova moč, ki bo prilagojena glede na potrebe, najverjetneje pa bo zmanjšana pod 431 konjskih moči.

Vir: Autoevolution

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code