Skoraj pol leta je minilo, ko smo pisali o opaženem prihajajočem karavanskem modelu M3, a do danes v javnost ni prišlo kaj več novih informacij. Tako si lahko prihodnost karavanskega zastavonošca BMW M3 Touring predstavljamo le prek neuradnih upodobitev oboževalcev.

Vsa ogorčenost, ki je obkrožala predstavitev novih ‘žrebcev’ BMW M3 in BMW M4, je na videz zasenčila realnost, da je na poti dejansko prvi tovarniški M3 Touring. Že samo to dejstvo bi moralo olajšati sladek priokus zaradi nenavadne maske, saj oboževalci že desetletja prosijo BMW za karavansko različico svojega najljubšega športnega avtomobila. Ko bo končno debitiral, bo BMW M3 Touring verjetno zelo priljubljen med oboževalci.

Zaenkrat še nismo videli nobene uradne fotografije avtomobila, le nekaj kratkih vohunskih fotografij in namig o zadnji strani avtomobila v videu M Town. Torej, ko izidejo nove upodobitve, jih vedno z veseljem pogledamo, da si lažje predstavljamo končno sliko, kako bo videti prvi BMW M3 Touring.

Ta nova upodobitev prikazuje BMW M3 Competition Touring, z novimi kolesi Competition in osupljivo rdečo barvo. Kot celota je avto videti zelo dobro, vse dokler ne pridemo do prednje maske – “ledvičke” so pač preveč impozantne in na žalost celoten izlged nekoliko ‘zavirajo’.

Pogled na avtomobil od zgoraj navzdol pokaže, kako agresivno se izražajo loki zadnjih koles in kako lepo teče strešna linija. Če bo imel produkcijski avtomobil takšno držo in agresijo, bo osvojil veliko navdušencev BMW, pa verjetno tudi avtomobilskih navdušencev nasploh.

Kdo po vsem videnem vseeno ni naklonjen BMW M3 Touring? To bo karavan s 375 kilovati (503 “konjskimi močmi”), ki bodo s pomočjo dveh turbin prihajali iz šestvaljnega motorja, moč pa se bo manifestirala na bitumen pod njem preko štirikolesnega pogona. Za številne navdušence, zlasti tiste z družinami, je to skoraj popoln recept za prvi avtomobil, ki bo nedvomno ustregel vsaki potrebi. Ko bo končno zapeljal na cesto, bo edino vprašanje, ki se bo slehernem navdušencu porajalo, zakaj takšnega avtomobila ni bilo na voljo že prej?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code