Zahvaljujoč spretnim fotografom portala carscoops.com, smo dobili rpvi vpogled v notranjost prihajajoče prenovljene serije 5.

Prenova BMW G30 serije 5 bo v prvi vrsti prinesla najnovejšo tehnologijo, ki vključuje moderen in širši 12.3 palčni digitalni zaslon merilnikov, ki ga lahko najdemo tudi v drugih modelih kot je prenovljena serija 7 ali bolj športna serija 8. Poleg tega bomo lahko od sedaj v prenovljeni seriji 5 videli tudi večji centralni zaslon na dotik z najnovejšo različico iDrive sistema in BMW Connected Drive storitvami.

V notranjosti lahko opazimo tudi nove tipke na volanskem obroču poleg tega pa ne opazimo drugih večjih sprememb. Seveda bodo na voljo nove kombinacije oblazinjenja in barv notranjosti pa vendar je tako majhna sprememba pri prenovi BMW modelov povsem pričakovana in v skladu z dosedanjimi.

Zunaj bo serija 5 doživela nekoliko večjo spremembo, ki zajema ožje in bolj elegantne LED žaromete v kombinaciji z nekoliko večjimi ledvičkami in novim prednjim odbijačem. Zadek avtomobila bo doletela podobna prenova, kar pomeni nove in ožje luči ter na novo oblikovan zadnji odbijač.

Motorizacija bo v veliki meri ostala enaka, pričakujemo pa, da bo BMW na vse bencinske različice namestil zloglasni OPF filter trdih delcev in predstavil tudi več elektrificiranih različic. Pojavljajo se govorice, da bavarci razvijajo hibridno različico z vgrajenim šestvalnikom in skoraj 400 konjskimi močmi, podobno kot smo že videli pri novem BMW 745e. Poleg tega je BMW na model 520d vgradil tudi blagi 48V hibridni sistem, ki naj bi še dodatno izboljšal porabo.

Prenova, ki jo pričakujemo že proti koncu tega leta ali najkasneje v začetku prihodnjega, bo doletela tudi model M5, katerega prototip je bil že opažen med testiranji. BMW želi s t.i. faceliftom serijo 5 narediti bolj dinamično in bolj vpadljivo, saj so se ob izidu G30 generacje pojavile kritike na račun preveč dolgočasnega videza.

Fotograf: carscoops.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code