BMW i4 bo leta 2021 stopil v boj direktno z Teslo Model 3, ravnokar pa se je v fotografski objektiv ujel prvi prototip.

Štirivratna limuzina z domnevnim imenom BMW i4 je bila javnosti prvič predstavljena leta 2017 na frankfurtskem avtomobilskem salonu kot i Vision Dynamics concept, sedaj pa je bil prvič opažen njegov dejanski prototip. V živo izgleda izjemno podoben BMW seriji 4 Gran Coupe kar potrjuje trditve, da bo i4 avtomobil izjemno ‘običajnega’ izgleda, kar za dosedanje predstavnike družine ‘i’ ravno ne moremo trditi.

Takoj ga izdajo nalepke zaključkov izpušnega sistema, ki seveda ne obstaja in predstavlja pogost trik proizvajalcev, da bi prelisičili vohunske fotografe. Drug še večji pokazatelj, da pod vso to kamuflažo res ni naslednja generacija serije 4 Gran Coupe pa je z zakonom predpisana nalepka ”Electric Test Vehicle’‘ ali električno testno vozilo. BMW ima odgovor tudi na vprašanje zakaj je tolikšna podobnost s serijo 3 in 4. Razlog je v temu, da naj bi se i4 v prihodnje celo sestavljal na isti proizvodnji liniji kot BMW serije 3 in BMW serije 4, kar namiguje tudi na možno delitev nekaterih komponent.

Na ceste naj bi zapeljal leta 2021, kar pomeni, da bi se razkritje lahko zgodilo na ženevskem avtomobilskem salonu prihodnje leto. Stal naj bi ravno nekje v sredini med Teslinima modeloma Model 3 in Model S, kar pomeni, da se bo cena gibala v okolici 60 tisočakov. Za ta denar bo ponujal doseg 600 kilometrov kar že predstavlja brezkompromisni električni avtomobil, ki bo lahko služil kot edini avtomobil pri hiši. Če se bodo držali vseh obljub nas zagotovo čaka zanimiv avtomobil.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code