Če vam že 'običajna' serija 8 ni dovolj ekskluzivna, potem je različica First Edition kot nalašč za vas.

BMW M850i xDrive v različici First Edition bo narejenih namreč samo 400 primerkov, na voljo pa bo le na izbranih trgih po svetu. Takoj jo prepoznamo po Frozen Barcelona Blue Metallic barvi, ki je bila s strani BMW individual oddelka, narejena posebej za ta model, dobro pa mu pristojijo tudi črni zaključki izpušnih cevi in 20 palčna M Sport lahka platišča v Jet Black barvi.

Morda še bolj posebno se boste počutili v notranjosti tega stroja. First Edition je namreč opremljen s polnim oblazinjenjem iz Merino usnja v barvni kombinaciji Ivory White in Night Blue, dodatno pa ima še v alkantaro oblečen strop, M volanski obroč oblečen v Night Blue usnje in ‘First Edition’ napis na sredinski konzoli.  Bower & Wilkins zvočniški sistem bo serijski, ravno tako pa bo kupec serijsko dobil tudi steklen gumb start/stop, steklen iDrive kontroler, ter kristalno, osvetljeno prestavno ročico.

T.i. prvo edicijo bo poganjal nespremenjen 4.4 litrski twin turbo osem valjnik, ki proizvede 530 konjskih moči in 750 Nm navora. Vsa ta moč se na podlago učinkovito prenese preko štirikolesnega pogona xDrive in osem stopenjske avtomatike, kar je dovolj za pospešek do stotice v vsega 3,7 sekunde.

Proizvodnja se bo začela aprila v nemški BMW tovarni v Dingolfingu, končala pa se bo zgolj dva meseca pozneje. Cene pri nas niso znane, niti še ni znano ali bomo v Slovenijo sploh dobili kakšen primerek serije 8 First Edition, v Veliki Britaniji pa bo BMW M850i First Edition stal nekaj manj kot 140 tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code