Na spletu so se pojavile fotografije avtomobila, ki bi lahko bil prototip naslednje generacije BMW G42 serije 2 Coupe.

V primeru, da je temu tako smo zelo presenečeni, saj so fotografije na splet ‘ušle’ mnogo prehitro. Čeprav trenutno nihče noče potrditi avtentičnosti obeh fotografij kjer lahko vidimo kompaktnega coupeja znamke BMW, verjamemo v njihovo pristnost. Ne izgledajo namreč kot kakšen zelo podroben photoshop ponaredek, za vsem tem pa imamo tudi logično teorijo.

Po vsej verjetnosti so bile fotografije posnete v Münchenskem razvojnem kampusu, na fotografijah pa vidimo oblikovalski prototip v merilu 1:1. Ponavadi je praksa taka, da oblikovalci ustvarijo tri različne oblikovalske prototipe v naravni veličini, ki jih nato predstavijo članom uprave, ti pa nato izberejo končni dizajn. To pomeni, da model na sliki morda sploh ne bo izbran, nam pa vseeno ponudi vpogled v oblikovalski jezik naslednje generacije kompaktnega coupeja.

Upodobljen je seveda G42 M240i, ki bo tako kot do sedaj umeščen tik pod športnim modelom BMW M2. Poganjal ga bo že znani šestvaljnik, moč pa bo iz spoštovanja do večjih bratov verjetno omejena na okoli 350 konjskih moči, kar še vedno ni slabo. Po vseh že znanih informacijah naj bi ravno BMW serije 2 obdržal zadnji pogon in se tako fokusiral izključno na puriste, ki jim nova serija 1 in serija 2 Gran Coupe ne dišita preveč zaradi izbire prednjega pogona.

Na ceste bi lahko novi BMW serije 2 zapeljal že prihodnje leto, poleg M240i različice pa pričakujemo še šibkejšo bencinsko različico 230i z vgrajenim bencinskim štirivaljnikom, ter dizelsko različico z oznako 220d. Kako vam deluje oblika? Mi smo nekoliko razočarani.

Fotograf: wilcoblok

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code