Ravnokar smo izvedeli nove oznake šasij za vse prihajajoče BMW modele, ki ponujajo zelo zanimiv vpogled v hierarhijo bavarskih modelov v prihodnosti.

Čeprav te podatki nekaterim niso tako zanimivi, so pravim BMW navdušencem vseeno veliko pomenijo. Nekaj najzanemivejših prihajajočih avtomobilov je po razkritju na spletnem forumu bimmerpost, končno dobilo svoje kode šasije, med drugim tudi BMW serije 8, M8, M3, M4 in celo naslednja generacija X5 M in X6 M. Presenetile so nas tudi nekatere oznake, ki so drugačne od pričakovanj.

BMW serije 8 bo narejen na osnovi šasije z oznako G, saj bodo Coupe, Cabrio in Gran Coupe nosili oznake G14, G15 in G16. Ja prav ste prebrali, načrtujejo tudi Gran Coupe različico prihajajočega zastavonoše in z razkritjem kode, je ta na nek način potrjena. Stvari pa postanejo zanimive, če pogledamo oznako BMW M8, ki pa glede na kodo ne bo narejen na osnovi G oznake šasije, ampak bo uporabljal oznako F91 za Coupe, F92 za Cabrio in F93 za Gran Coupe različico.

F oznaka bo ravno tako ‘doletela’ vse bavarske SUVe, medtem ko bodo M avtomobili kot so M2, M3 in M4 presenetljivo prevzeli G oznake šasije, kar je precej nenavadno, saj bo tako nekaj M avtomobilov pod oznako G in nekaj pod oznako F. Za nas BMW entuziaste to ponuja zanimiv vpogled v razporeditev bodočih bavarskih modelov in njihove načrte za prihodnost, medtem ko je za ‘običajne ljudi’ to približno tako pomembno kot abeceda. Seveda smo zgoraj predstavili le nekaj teh modelov, za vas pa smo v fotogaleriji zbrali vse.

BMW Group - seznam modelov

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code