Manj kot teden dni je od svetovne premiere nove serije 2 Gran Coupe, mi pa vam že razkrivamo slovenske cene zanj.

BMW serije 2 Gran Coupe je direktni tekmec Mercedes Benz-u CLA, tako kot slednji pa ima morda nekoliko kontroverzno, tudi BMW pogon speljan le na prednji kolesni par. Je tretji in hkrati najcenejši model v liniji štirivratnih bavarskih kupejev, kar pa vseeno ne pomeni, da bo cenovno ugoden. V časih, ko že osnovna serija 1 stane 30 tisočakov, morda 31.250 € za osnovno bencinsko različico 218i niti ni tako pretirano, a vse se zopet zatakne pri količini dodatne opreme.

Za primer smo si izbrali verjetno najbolj priljubljeno različico BMW 220d Gran Coupe, ki v osnovi stane le 700 € manj od 40 tisočakov. M Sport paket takoj vzame nadaljnjih 4.700€, med dražje kose dodatne opreme pa spadajo še 2.661€ vreden paket Connected Drive, 1.498 € vredno dakota usnje, ter paketa Business Class in paket inovacij, ki skupaj staneta preko 3.300 €. Končna cena štirivratnega coupeja z vgrajenim 2.0 litrskim dizelskim agregatom tako znaša le malenkost pod 60 tisočaki. Morda se to na prvo žogo sliši kot absurdna količina denarja pa vendar naj vas spomnimo, da toliko stane polno opremljeni BMW 118d s šibkejšim motorjem in nekoliko manj ‘premium’ obliko.

Glede na to, da BMW Serije 2 Gran Coupe s svojo obliko vseeno nagovarja tiste, ki v sebi skrivajo nekaj športnih ambicij, pa vas morda zanima tudi cena različice M235i xDrive. Ta predstavlja vrh ponudbe, poganja pa jo 2.0 litrski bencinski štirivaljnik s preko 300 konjskimi močmi in 450 Nm navora. Ta s ceno 57.500 € že v osnovi stane skoraj toliko kot polno naložena različica 220d.

Po nekoliko krajšem, a še vedno dve strani dolgem seznamu dodatne opreme za različico M235i, pridemo na končno ceno 72.606 €, kar je 1.606 € več kot stane popolnoma novi BMW M2 Competition z ročnim menjalnikom! Mi že vemo katerega bi izbrali, vseeno pa moramo poudariti, da bo novi BMW serije 2 Gran Coupe pri nas dejansko vsaj pri ‘običajnih’ različicah cenejši kot v Italiji in Nemčiji, enako pa ne velja za najmočnejšo različico M235i xDrive, ki je ravno pri nas najdražja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code