V prihodnjem tednu se bo začelo v Sloveniji zelo zelo pestro dogajanje! Po slovenski obali se bodo preganjali glasni huligani na kolesih - BMW M5 in skoraj neslišni uživaški hibridi - BMW i8 Roadster. Kje jih boste lahko videli?

V prihodnjih dneh bomo v Sloveniji deležni čudovitih novih BMW primerkov. BMW se je namreč odločil, da v Sloveniji organizira novinarski dogodek za našo vzhodneevropsko regijo, ki spada pod BMW sedež v Salzburgu. Novinarji se bodo lahko prvič spoznali z najmočnejšo in najhitrejšo BMW limuzino do sedaj ter z najbolj uživaških dvosedom brez strehe, ki jih uspe BMW trenutno ponuditi. Seveda govorimo o BMW M5 in BMW i8 Roadster!

V kar sedmih dneh bodo za volane vozil sedli novinarji iz različnih vzhodneevropskih držav; natančneje bo na razpolago 5 primerkov BMW M5 in 5 primerkov BMW i8 Roadster.

Sedaj pa preidimo k bistvu! Verjetno vas zanima kje boste lahko zasledili te težko pričakovane in zaželene primerke, kajne? Naj vam razkrijemo točno traso po kateri bodo kar sedem dni vozili omenjeni avtomobili. Časa za ogled boste imeli torej več kot dovolj, saj bo dogodek potekal 22., 23., 24., 28., 29., 30. in 31. maja, nekje med 9. in 17. uro. Istočasno bosta potekali dve turi; prva z BMW M5, druga pa z BMW i8 Roadster.

1. tura z BMW M5:

Hotel Kempinski Portorož – Razdrto (avtocesta) – Ajdovščina (avtocesta) – Predmeja (zaprta cesta v namen temeljitega preizkusa vozne dinamike) – vračanje po isti poti do hotela Kempinski Portorož.

Ponovimo: BMW M5 je poslovno-športna superlimuzina, ki uporablja 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 s kar 600 konjskimi močmi in 750 NM navora. Štirikolesni pogon M xDrive mu pomaga stotico doseči v le 3,4 sekunde!

2. tura z BMW i8 Roadster: 

Hotel Kempinski Portorož – Ankaran – mejni prehod Lazaret – Muggia (Italija) – Škofije – po avtocesti do hotela Kempinski Portorož.

Ponovimo: BMW i8 Roadster je hibridni brezstrešni dvosed, ki ga z močjo oskrbujeta dva agregata; bencinski 1,5-litrski trivaljnik z 231 KM in električen z 143 KM, skupaj torej razvije 374 konjskih moči. Pospeševanje do 100 km/h pri različici Roadster traja 4,6 sekunde.

Tako na celotni progi kot pred hotelom Kempinski Portorož se boste lahko torej dodobra nagledali teh izjemnih vozil, BMW M5 pa boste zagotovo tudi dobro slišali. Če vas torej pot zanese proti Obali oz. na severno Primorsko si vzemite čas in si oglejte fenomenalno karavano visokozmogljivih bavarskih vozil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code