Ekskluzivno razkrivamo ozadje nesreče ter osebo, ki je bila za volanom ob uničenju novega BMW M4 Competition!

BMW M4 Competition poganja 3-litrski šestvaljnik, ki ob pomoči dveh turbin proizvede 375 kilovatov oziroma 510 “konjskih moči”. Do stotice uradno potrebuje le dve desetinki več kot štiri sekunde. Očitno je, da visoko zmogljiv kupe, neizkušenost, previsoka hitrost ter bahanje s športnim avtomobilom niso dobitna kombinacija. To pa je na svoji koži izkusil tudi voznik tega Sao Paulo Yellow BMW M4 Competition.

Avto je sicer v lasti družbe Avto Aktiv Intermercatus in je (bil) namenjen testnim vožnjam, ki so pretekli petek potekale v Novi Gorici. Eden glavnih imen novogoriškega Avto Aktiva – E. Ličen – pa si je rumenega Bavarca sposodil čez vikend, BREZ DOVOLJENJA, ter ga zaupal v roke tudi svojemu očetu, ki ga je na lepo nedeljsko popoldne s svojimi ‘spretnostmi’ BMW-ja obsodil na uničenje. Glede na to, da je bil trk tako močan, da so se v vozilu sprožile zračne blazine, je škoda na vozilu ogromna. Cena osnovnega BMW M4 Competition v Sloveniji se prične pri 106.600€le-ta pa je bil verjetno še nekaj tisočakov dražji. 

Poleg ogromne škode na avtomobilu, naj bi se voznik prav tako huje poškodoval. Utrpel naj bi poškodbe vratnih vretenc, kar pa zna biti ena resnejših poškodb, ki se ti lahko pripetijo v nesreči. Sama nesreča se je zgodila na Krasu, med krajema Miren in Opatje selo, voznik pa je s ceste zletel zaradi neprilagojene hitrosti in očitno precenjevanja svojih zmogljivosti pri opravljanju 510-“konjske” zveri.

Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo nastradal prvi “grdi raček”, a da se je to zgodilo v Sloveniji že v samih povojih predstavitve novega modela, je bilo res nepričakovano. Češnja na vrhu tortice pa predstavlja dejstvo, da testni BMW M4 Competition v tem času sploh ne bi smel biti na cesti, a si je ključ Bavarca zaposlen dovolil vzeti povsem brez dovoljenja!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code