Ste se spraševali kam bo zrasla cena glede na kopico opreme, ki v novi seriji 3 pride standardno? Sedaj imate odgovor! Razkrivamo vam cene v Sloveniji pred uradno objavo!

Tudi mi smo bili že nestrpni, koliko bo novi BMW serije 3 sploh stal in kakšna bo cena dodatne opreme zato vam danes, kot prvi slovenski medij razkrivamo uradne cene nove serije 3! V intervjuju ob svetovni premieri, nam je Thomas Bäumer, vodja projekta nove serije 3 zagotovil, da bo cena ostala enaka in na prvi pogled izgleda, da se ni šalil. Sedaj že staro limuzinsko različico F30 serije 3 so pri BMW Slovenija sicer že umaknili iz konfiguratorja, nove pa še NI, vendar vam zagotavljamo, da so cene precej podobne. Vabljeni k ogledu galerije, kjer smo uspeli pridobiti tri konfiguracije za omenjeno serijo 3.

Cena za novo serijo 3 (G20):

BMW 320d Limousine = 41.400,00 eur
BMW 320d xDrive Limousine = 46.500,00 eur
BMW 330i Limousine = 45.300,00 eur

Za dobrih 41 tisočakov, boste lahko pri nas kupili verjetno najbolj prodajano različico serije 3 z oznako 320d, šibkejša (in cenejša) 318d in močnejša ter dražja različica 330d pa stopita v prodajo nekoliko kasneje. Za ta denar čisto po nemško, razen nove standardne opreme dobite bore malo, zato boste morali obvezno obkljukati še vsaj nekaj dodatnih opcij. Verjetno velja izpostaviti 7.150€ vredni M Sport paket ali morda 2.525€ vredni steptronic športni menjalnik, ki smo ga oboževali že v prejšnji generaciji. Laserske luči in Head Up zaslon sta del kar 4.396€ vrednega paketa inovacij, ki je morda na koncu, glede na vse kar zajema, še relativno ugoden. Vse te opreme se lahko nabere za kar 34.361€ (podroben opis in cene lahko vidite spodaj) vendar vsega zagotovo ne potrebujete.

Pri različici z enako oznako 320d in dodanim xDrive štirikolesnim pogonom je zgodba precej podobna. Zanimivo je morda to, da je ta različica v osnovi dobrih pet tisočakov dražja, vendar je v to že vključen steptronic športni avtomatski menjalnik, pa tudi M Sport paket je dobra dva tisočaka cenejši, kar pomeni, da se razlika v ceni, v kolikor si želite avtomobil z M Sport opremo, že skoraj pokrije. Tudi če seštejemo prav vse opcije pridemo na koncu le dobrih 400€ nad ceno popolnoma opremljenega 320d.

Trenutno edini bencinski predstavnik (kasneje se pridruži še šibkejši 320i) z začetno ceno 45.300€ stoji nekje na sredi cenovnega območja. Tudi tukaj je steptronic športni menjalnik serijsko, M Sport paket pa stane dodatnih 5.400€. Z vsemi opcijami pridemo na končnih 77.385€, kar je več od obeh dizelskih alternativ, krivec za to pa je zagotovo  1.391€ vredni M Športni diferencial, ki bo na voljo le pri najmočnejših izvedenkah z oznakama 330i in kasneje tudi 330d.

Veseli nas, da so pri novi, že sedmi generaciji BMW serije 3 cene ostale enake, v standardni opremi pa je dodanega veliko novega kot so recimo LED žarometi in sistem za prevažanje daljših predmetov, kar je bilo potrebno na F30 seriji dokupiti. Dokler ne stopijo v prodajo še ostale različice, so to pri nas edini modeli v ponudbi, ko stopijo v prodajo še ostale različice pa vas seveda takoj obvestimo. Kakšen pa bo vaš?

1 komentar

  1. F30 se je začela pri 26.000€, ko je prišla v prodajo. Sedaj se prodaja (brez popusta) v osnocni izvedbi, za 32000€. Novi se začne cena pri 40.000€ cca. Tudi mene veseli, da so cene ostale enake khm…..

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code