Pred nekaj dnevi je BMW razkril težko pričakovanega M8 Gran Coupe, mi pa že vemo osnovno ceno in ceno vse dodatne opreme za Slovenijo.

BMW M8 Gran Coupe je eden izmed najbolj težko pričakovanih bavarskih avtomobilov zadnjega leta, ob debiju pa je BMW s tem modelom dosegel in morda celo presegel pričakovanja mnogih. No ja poleg tega, je presegel tudi naša pričakovanja v smislu prodajne cene za slovenske kupce. Že v članku svetovne premiere smo napisali, da cena zagotovo ne bo majhna in da se bo pri polno opremljenem modelu zagotovo zavihtela preko 200 tisočakov, nismo pa vedeli, da bo s 201.500 € že cena osnovnega modela presegala to mejo 200 tisočakov.

Za ta denar vseeno dobimo veliko saj je seznam standardne opreme zelo dolg, opcijske pa relativno kratek. V standardni opremi se tako znajde Merino usnje, pa BMW laserske luči, M športni sedeži, BMW Live Cockpit Professional in še bi lahko naštevali. Morda nas ravno zaradi dolžine seznama opcijske opreme nekoliko preseneti končna cena popolnoma opremljenega modela. Ko namreč osnovni ceni dodamo 20.633 € vreden M Competition paket, 6.554 € vreden M Carbon zunanji paket in M karbonsko keramične zavore v vrednosti preko 10 tisočakov, še z nekaj ostalimi ‘malenkostmi’ kmalu dosežemo ceno višjo od 250 tisočakov.

Končna številka se namreč ustavi pri 252.663 €, pa vendar tudi to še ni vse saj ob izbiri t.i. frozen barve (Frozen Bluestone metallic), le ta k ceni doda še 1.700 €. Je že res, da je BMW M8 Gran Coupe res poseben, izjemno zmogljiv in privlačen avtomobil, pa vendar se nam več kot četrt milijona zdi vseeno preveč. Še posebej, če vzamemo v zakup, da je polno opremljeni BMW M850i Gran Coupe z nekoliko manj konjskimi močmi in enako količino navora več kot 80 tisočakov cenejši.

Želite naš nasvet? Raje kupite BMW 840d Gran Coupe za daljše poti in enega BMW M2 Competition za uživanje ob vikendih, pa vam bo še vedno ostalo skoraj 50 tisočakov. No ja za vse tudi ne moremo kriviti zgolj BMW saj osnovni BMW M8 Gran Coupe v Nemčiji stane ‘zgolj’ 165 tisoč € kar je skoraj 40 tisočakov manj kot pri nas…, ah te davki!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code