V prenovi je prvi izmed 79 narejenih primerkov E9 CSL in dirkaški avtomobil Willi Martinija. Po dolgih letih je bil avtomobil pripeljan v delavnico v južni Kaliforniji, kjer poteka rekonstrukcija, ki bo predstavljena čez slab teden v Montereyu v Kaliforniji.

Avtomobil je iz svojega prvotnega stanja močno napredoval. Mnogi trdijo, da današnji avtomobili niso niti kvalitetna senca njihovih starih predhodnikov in v večini primerov je temu res tako. Ta primerek je bil povsem obnovljen, od spredaj, do zadaj, od spodaj do zgoraj, hkrati pa je ostal kar se da podoben izvirniku.

bmw-e9-willi-martini-reconstruction (2)

Sprva je bil avtomobil “slečen” do golega železnega ogrodja, ki je razkril njegovo pravo obliko in materiale, ki so se pod dirkaškimi dodatki skrivali od 70-ih let. Proces je razkril bogato zgodovino avtomobila, ki je pomagala razjasniti skrivnosti ter njegove nepravilnosti in napake, ki jim je ekipa restavratorjev lahko namenila še poseben poudarek. Nato je bilo potrebno poskrbeti za primerno dirkaško oblikovanje in Alpine White barvo, ki je osnova dirkaških avtomobilov že od vsega začetka. Poleg dirkaškega belega odtenka je Willi Martinijev slavni glasni dirkalnik odet tudi v živo zelene dodatke, ki opominjajo na njegov dom, zeleni pekel (Green Hell). Karoserija je bila primerno razširjena in je prejela originalne Martinijeve razširjene dele.

bmw-e9-willi-martini-reconstruction (16)

Temeljni deli so bili pridobljeni iz celega sveta, od motorja M52 do Alpininegea vzmetenja. Varnostna kletka v potniški kabini je bila poustvarjena po originalu, vključno z edinstveno vertikalno podporo v središču avtomobila. Armaturna plošča je bila oblečena v prave materiale in prav to poskrbi za pravo in pristno rekonstrukcijo.

Avtomobil je vsaj navzven skoraj končan, pa vendar do predstavitve ekipo čaka še nekaj dela. Kmalu se bo moral namreč postaviti ob bok legendam iz Münchna z namenom počastitve 100. obletnice znamke BMW. Kmalu bomo torej deležni fotografij povsem končanega čudovitega izdelka, ki bo gotovo privlačil ogromno obiskovalcev.

Vir: Stanceworks

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code