Leto 2014 je bilo za BMW uspešno na vseh področjih, prodanih je bilo več kot dva milijona vozil in tudi BMW Motorrad ni razočaral.

Že četrto leto zapored so bavarski dvokolesniki dosegli rekordne prodajne številke s 123.495 prodanimi motornimi kolesi, kar predstavlja 7,2 odstotno povečanje prodaje v primerjavi z letom 2013. Posledično je bilo prodanih več motornih koles in skuterjev Maxi-Scooters kot kdaj koli prej v zgodovini podjetja. V letu 2014 je bilo na trg uvedenih pet novih modelov, kar je močno vplivalo na dvig prodaje. BMW R nineT je navdušil mnoge oboževalcce, spregledati pa ne smemo tudi BMW C evolution, ki je začel povsem novo obdobje na področju mestne mobilnosti.

motorrad-bmw

Še zmeraj najuspešnejša v prodaji motornih koles je njihova domovina. V Nemčiji je bilo tako prodana približno petina vozil s 21,714 prodanimi enotami, sledijo ji ZDA s 15,301 prodanimi enotami, Francija s 11,600 in Brazilija s 7,603 enotami. V kategoriji 500 ccm in več je BMW Motorrad vodilni na mnogih evropskih trgih.

Po naših neuradnih virih je trenutno največji prodajalec motornih koles BMW prodajalec Avtoval iz Grosuplja.

Stephan Schaller, predsednik BMW Motorrad, je povedal: “Preteklo leto je bilo nadvse uspešno. BMW Motorrad je prvič v zgodovini podjetja prodal več kot 120.000 vozil. To je 7,2-odstotno povečanje v primerjavi z že tako izjemnim rezultatom prejšnjega leta in je četrto leto zapored, v katerem beležimo rekordno prodajo. Iskreno se zahvaljujem vsem našim strankam za zaupanje, ki so ga izkazali BMW Motorrad.”

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code