Naslednja generacija BMW Z4 je načrtovana za začetek prodaje v letu 2017. To pomeni mnogo priložnosti za špekulacije in govorice, med čakanjem pa si lahko ogledamo dve artistični upodobitvi, ki naj bi prikazovali prihodnji model bavarskega roadsterja. 

Poročali smo že o novi Z4, ki si bo delila enako platformo z novo Toyoto Celico. Japonski proizvajalec in BMW so sklenili skupno sodelovanje za izdelavo novega športnega avtomobila. Več si lahko preberete TUKAJ.

Na vrhu zmogljivostnih opcij bo novo razvit šestvaljni turbo 3,0-litrski bencinski motor, ki bo zagotavljal moč, ocenjeno na približno 335 konjskih moči (250 kW) in 440 Nm navora. To naj bi omogočilo, da bi roadster dosegel stotico v nekaj manj kot petih sekundah, verjetno pa bo dobil tudi standardno elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 kilometrov na uro.

rendering-z4-roadster2
Kasneje bodo na voljo tudi drugi pogonski sklopi, predvem pri vstopnih verzijah, nestrpno se pričakuje tudi potrditev, če bo BMW razvil M verzijo, po zadnjih navedbah pa naj bi tudi nova generacija Z4 imela bolj športen izgled.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code