Prihajajoči Rolls-Royce SUV je vse bližje proizvodni, kar dokazuje s testnim prototipom. Ultra-luksuzni SUV, ki bo najverjetneje naprodaj v letu 2018 ali 2019, je trenutno poimenovan "Project Cullinan". To pa je tudi ime, ki naj bi našlo tudi svojo pot do proizvodne različice.

BMW Group je porabil kar nekaj časa, da je pretehtal možnosti glede prvega Rolls-Royce SUV, v sredini februarja letos pa je padla odločitev: SUV bo naslednji večji projekt prestižne znamke. 

rr-cullinan (1)

Nenavaden RR naj bi pod pokrovom skrival 6,6-litrski V12, ki proizvede okoli 630 konjskih moči 1000 Nm navora prek osem-stopenjskega samodejnega menjalnika in Rolls-Roycevega prvega, na vsa kolesa gnanega sistema. Rolls-Royce Phantom telo je glavna osnova vozilu na fotografijah, le da je slednji nekoliko krajši. Zakaj ima Cullinan velik zadnji spojler, pa ni jasno.

rr-cullinan (2)

Pri RR pravijo tudi, da bo Cullinan premierno predstavil nov sistem vzmetenja, ki bo omogočal tako imenovano “magic carpet” vožnjo na normalnih cestah in tudi na “offroad” terenu. Ta nova šasija bo uporabljala zračno vzemetenje in bo testirana na vseh možnih podlagah. Arhitektura bo grajena na aluminijastem okvirju, ki bo osnova tudi prihajajočemu BMW X7.

rr-cullinan (3)

Vir: Automobilemag

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code