18-delno ozvočenje v ultra luksuznem Wraithu omejene izdaje je bilo v razvoju kar dve leti! Njihova pozornost na detajle in kvaliteto je res občudovanja vredna... seveda pa kvaliteta ni poceni.

Rolls-Royce je za svoj navdih za posebne izdaje svojih že-posebnih avtomobilov uporabil že marsikaj, vendar jim idej še zdaleč ni zmanjkalo. Tokrat je njihov izdelek nekoliko bolj izzivalen in divji: poosebljal naj bi Rock N Roll. Pod pokrovom motorja ostaja nespremenjen s 6,6-litrski V12, Rolls Royce Wraith z navdihom legendarne glasbe pa skriva tisto največjo spremembo v potniški kabini: dodelane podrobnosti in ultra drag sistem ozvočenja.

RR-wraith-rock and roll (4)

V Wraithu je vdelan po meri narejen Audio sistem, ki je sicer na voljo že od leta 2013. 1.300 W, 18-kanalni sistem ima dva bas zvočnika, sedem visokotonskih zvočnikov in sedem sredinskih. Dva “exciter” zvočnika sta ročno vgrajena na stropu in pripomoreta k učinku poslušanja glasbe v živo. Mikrofoni tudi sami spremljanjo zvok notranjosti in okolice, kar omogoča, da sistem nastavi glasnost in ton, da se zagotovi prvovrstno izkušnjo.

RR-wraith-rock and roll (5)

Razvoj  sistema je trajal kar dve leti, razvijali pa so ga skupaj z notranjimi oblikovalci Wraitha. Tako so preprečili, da bi kaj nepredvidljivega pokvarilo akustiko in ambient v potniški kabini. Tudi zunanjost je dobila novo preobleko v Lyrical Copper barvi, ki naj bi spominjala na baker pri ozvočenju, bakreni vložki pa so vidni tudi v notranjosti vozila. Čeprav o RR vozilih ni znanih veliko pesmi pa so se z njimi vozila sama slavna imena… Elvis Presley, John Lennon in Keith Moon so le nekateri srečneži, ki so imeli čast uživati v nadstandardni vožnji luksuznih Rollsov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code