V časih, ko so razmere v Rusiji precej slabe je novica o neodgovornem ravnanju s hrano zelo stresna tema. Eno in pol tone hrane, ki je bila uvožena za BMW DTM ekipo je blizu Moskve zasegel inšpektorat...

Uničenje izdelkov, kot poroča novinarska agencija Tass Russian, je bil del moskovskega programa uničenja izdelkov zahodnega sveta, ki so bili v Rusiji prepovedani v povezavi s sankcijami konfliktov z Ukrajino in Evropo. Pogled na tone sira, svinjine, premetane z buldožerjem in zmetanih iz kamijona naj bi prvotno spodbujal moralo domačinov… vendar ankete prikazujejo ravno nasproten odziv – nestrinjanje javnosti. Dobro tono in pol hrane je bilo prek Latvije namenjeno nastanitvi nemške BMW DTM ekipe na dirki, ki je pretekli vikend potekala na Moscow Raceway.

bmw-dtm-russia-destroying-food (2)

Tass navaja, da se je oddelek ob pregledu odločil za odstanitev dobrin zaradi hude kršitve sanitarnih predpisov. Hrana je bila uničena iz strani uradnikov v Pskov regiji, približno 600 kilometrov severno od Moskve. Posledično so prejšno sredo ruske oblasti uničile  več sto kilogramov hrane, najdene v vozilu, ki je prevažalo opremo BMW DTM ekipe. Uničenje prehrambenih izdelkov se je začelo v začetku avgusta, veliko ljudi pa ima z ukrepom veliko problemov, saj uničenje hrane v državi, kjer revščina strmo narašča enostavno ni sprejemljivo dejanje.

bmw-dtm-russia-destroying-food (5)

Akcija proti BMW ekipi pa je bila iz strani Rusije nekaj pričakovanega, saj BMW kljub vednosti, da sankcije obstajajo že več kot leto dni, ni našel alternativne rešitve za proizvodnjo ali vsaj dobavo lokalne hrane.

Vir: Tass.ru

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code