Za nekatere je nakup BMW X5 za nekaj 10 tisoč evrov uresničitev dolgoletnih sanj, razen če se le te ne pretvorijo v nočno moro, kot v primeru Godwina Boatenga.

Godwin, prebivalec Long Islanda ( New York, ZDA) je tako moral na urgenco nesti svoj odrezan palec po tem, ko mu ga je njegov BMW X5 s funkcijo ‘soft close’ dobesedno amputiral. Ko so doktorji palec pogledali so ugotovili, da ga žal ne morejo prišiti nazaj, saj je preveč poškodovan, tako je Boateng ostal brez glavnega prsta desne roke.

Glede na njegovo tožbo, naj bi Boateng zvečer šestega julija 2016 odšel na večerjo s prijateljem. Zato ga je čakal zunaj pri avtomobilu, z desno roko pa je držal priprta vrata. Ko so bila vrata odprta le še približno 30 centimetrov, so senzorji aktivirali električni motor v vratih, ki je vrata hitro in z veliko silo zaprl, med tem pa prerezal skozi celoten palec, tudi kost. V tožbi ravno tako obtoža podjetje BMW, ki naj bi vedelo za slabo delujoče senzorje, pa vendar ni storilo nič, da bi posvarili svoje stranke.

BMWBLOG-cut-off-thumb (2)

Godwin trdi, da je po dveh operacijah roka še vedno zatekla, ker je desničar težje opravlja tudi osnovna opravila kot so zapenjanje gumbov in vezanje vezalk na čevljih, včasih pa nosi tudi umetni palec. Sam prizna, da je bil od začetka zelo navdušen nad funkcijo soft close, nikoli pa si ni mislil, da se bo ravno zaradi nje spustil v tožbo zoper BMW. Nemški proizvajalec avtomobilov dogodka zaenkrat še ni komentiral.

Vir: DailyMail

3 KOMENTARJI

  1. Kakšna laž pri 30 cm odprtih vratih se lahko aktivira soft close pa se ne zgodi nič, dokler se ključavnica ne prime za prvo stopnjo ta sistem sploh ne deluje. Da pa prime na prvo stopnjo pa prstov več ne moraš porinit med vrata.V glavnem pravi butalci, kje drugje kot pa v ZDA.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code