900-konjski X6, ki nudi pravo dirkaško ogrodje, mini hladilnik in rezervno pnevmatiko na zadku vozila. To je BMW Manhart MHX6 Dirt².

BMW X6M je izvrsten avtomobil, ki ponudi izjemno zmogljivost kljub nenavadnemu izgledu. 2,3 tone težek avtomobil, ki osvaja celo dirkališča je razlog, da za njim obrnete glavo, predelana izvedenka s še večjo močjo in jeznim izgledom pa dodobra začini luksuznega športnega terenca. Res potrebujete še več moči? Vam 4,4-litrski TwinPower Turbo s 575 konjskimi močmi ne zadošča? Tukaj je odličen izdelek; BMW X6M, ki ga je z močjo podkrepilo podjetje Manhart, dodatno pa je bil spremenjen v pravega avanturista, ki preprosto ljubi brezpotja.

Sliši na ime Manhart MHX6 Dirt² in velja za fenomenalen avtomobil za dirke Dakar, nemški predelovalec pa je seveda poskrbel za ekskluzivo – povečanje moči, varnostno kletko, mini hladilnik in pnevmatiko na zadnjem oknu.

Manhart-MHX6-Dirt2 (2)

Kot rečeno BMW X6M v osnovi razvije 575 konjskih moči in 750 Nm navora, po obsežnem posegu podjetja Manhart pa avtomobil premore 900 konjskih moči in 1200 Nm navora. Za doseg takšnega rezultata so zamenjani bati, prenosi, turbo puhala in odprtine za zrak (karbonske), nameščen pa je še močnejši hladilni sistem in glasnejši izpušni sistem.

Za prenos takšne brutalne moči in navora ima Manhart MHX6 Dirt² veliko močnejši menjalnik in okrepljeno zadnjo os. Prav tako je poskrbljeno za zaustavitev po zaslugi večjih zavor. Vzmetenje je nadgrajeno in sicer z vzmetmi KW, ki občutno dvignejo podvozje vozila, pod blatniki pa so nameščena tudi velika 21-palčna platišča s terenskimi pnevmatikami BF Goodrich v merah 305×40. Kot lahko vidite na na tem strupeno rumenem BMW X6M kar precej dodatkov. Najbolj opazna je vsekakor zunanja varnostna kletka in kar dva dihalna “šnorkla”. Rezervno kolo je nameščeno kar na zadku vozila, podvozje je dodobra okrepljeno in zaščiteno, za vsak slučaj pa ima na nosu nameščeno tudi vitlo. Zaenkrat gre zgolj za koncept, a če bo slučajno zares ugledal luč sveta bo na voljo v le petih primerkih. Zanj bodo pri Manhartu hoteli 395.000 evrov!

Kako izgleda odličen terenec in kako ostali primerki MHX6 si oglejte v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code